161005 - BoogieNights_blog_wat-is-jouw-stijl.jpg

Bron: Perscentrum Wonen, woonmodetrends.nl, fotografie: Floor Knaapen. Model: Marthe/ Future Faces. Visagie: Aga Urbanowicz / Angelique Hoorn. Voor meer productinformatie zie link http://bit.ly/2crsRKr

AddThis disabled due to cookie consent.

Woonmodetrend Boogie Nights

Het moderne design interieur voor 2017 geeft je een flashback naar de jaren zeventig en tachtig. In de nieuwste woonmodetrend Boogie Nights zien we dat aardse kleuren die het toen zo goed deden, nu weer actueel zijn: bordeauxrood, bruin, cognac, zalm en oranje. Ronde vormen en materialen zoals fluweel, suède, marmer, messing en walnoot geven een vleugje nostalgie. In combinatie met patchwork, tie-dye dessins en streeppatronen ontstaat het nieuwe retro gevoel.

De cultklassieker Boogie Nights (1997) is een bron van inspiratie voor deze nieuwste woonmodetrend. De film vertelt de cheeky avonturen van een jonge acteur in de jaren zeventig en tachtig in Los Angeles. De inrichting van de typische bungalows die de sets voor het verhaal vormen, de props en de kledingstyling zijn een treffende weergave van de 70’s lifestyle. Vanzelfsprekend maken we een moderne vertaalslag: er zijn nieuwe trendkleuren zoals pastelblauw, zalm en ‘harde’ zwart accenten toegevoegd, waarmee de sfeer verrassend fris en trendsettend wordt. Zachte stoffen als fluweel en suède voelen comfortabel en rijk aan. Combineer fluwelen kamerhoge gordijnen in bordeaux en cognac met een lichtbruin kamerbreed kleed, gemaakt van een tapijtcollectie van dessotarkett.nl. De vleug in het tapijt geeft de retrosfeer een luxe uitstraling.

161005 - BoogieNights_blog_wat-is-jouw-stijl2.jpg

Bron: Woonmodetrend Boogie Nights, voor productinformatie zie link http://bit.ly/2crsRKr

Warme werkplek

Door de opkomst van het flexwerken verplaatst de werkplek zich naar thuis. Inhakend op de behoefte om een plek te hebben waar je ergonomisch verantwoord en geconcentreerd je werk kunt doen, keert de aantrekkingskracht van een mooi bureau terug. Deze moet functioneel zijn, maar ook een sfeervolle en chique uitstraling hebben. Messing accessoires zijn daarbij subtiele sfeermakers en combineren erg mooi met cognac, bordeaux, oranje en petrol.

Stylingtip

Zet deze musthaves op je wishlist als je in één keer de Boogie Nights sfeer in huis wilt halen: gekleurde ronde spiegel, open messing wandkast, de ‘plof’ fauteuil, fluwelen gordijnen, hoogpolig kamerbreed tapijt én bekijk de film Boogie Nights eens om te zien wat ze nou precies bedoelen met de ‘wild vibes uit de seventies’!

Lees ook: Trend: Retro Orange