Kleur in een natuurlijk interieur.jpg

Bron: Woodstock laminaat collectie, Studio Nature vloerkleed, dessotarkett.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Wat een mooie trend: Natural Living

Heerlijk thuiskomen in een natuurlijk interieur. Dat is heel erg fijn. We staan in het dagelijks leven nauwelijks meer stil. Rennen, vliegen, van de supermarkt naar de voetbalclub en van kantoor naar het schoolplein. We moeten veel en willen nog meer. En precies daarom is het zo heerlijk om even tot rust te komen. Bijvoorbeeld door een mooie boswandeling te maken óf door heerlijk thuis te komen, op een rustige plek. Geniet van een interieur in harmonie met de natuur met de Natural Living trend.

Hoe creëer je een natuurlijk interieur?

De woontrend waarbij een natuurlijk interieur op allerlei manieren tot uiting komt, is niet voor niks helemaal van nu. In het drukke leven dat we leiden is het namelijk erg fijn wanneer je huis een plek van rust is. En dus wordt er de laatste tijd veel gewerkt met pure materialen. Hout, zacht katoen, grof linnen en steen. De focus ligt vooral op producten en texturen die direct zijn te herleiden uit de natuur.

Kleur in een natuurlijk interieur studio nature.jpg

Bron: Desso Studio Nature tapijtcollectie, dessotarkett.nl

Kleur in een natuurlijk interieur

Wat ook bijdraagt aan een rustige sfeer in huis, zijn zachte, natuurlijke tinten. Gebroken wit, beige, zachtroze, maar ook zachtgroen en lichtblauw doen het in een natuurlijk interieur erg goed. Het kalme karakter maakt dat je vrijwel niet wordt afgeleid, je kunt je heerlijk even op jezelf focussen.

Nooit genoeg planten.jpg

Bron: iD Inspiration Premium Vinyl stroken, Desso&Ex vloerkleed, dessotarkett.nl

Nooit genoeg planten

Een andere manier waarop je de Natural Living stijl in huis kunt halen, is om veel groen aan te schaffen. In elke hoek een mooie plant. Van een plant met bananenbladeren tot een cactus, zolang het maar groen is, het past perfect in elk natuurlijk interieur. Bovendien zorgt het voor frisse lucht in je huis en zo sla je twee vliegen in één klap.

Natural Living Touch.jpg

Bron: Parade Touch tapijtcollectie, dessotarkett.nl

Muren en vloeren

De inrichting van elk huis begint met de muren en vloeren. Wat betreft vloeren zien we brede Premium Vinyl stroken in de meest mooie, matte uitvoeringen voorbij komen. Door een stoer dessin te kiezen maar deze in een klassieke visgraat toe te passen, ontstaat er een bijzondere en moderne mix van stijlen. Ook wol op de slaapverdieping in de vorm van tapijt of een vloerkleed geeft meteen een behaaglijk gevoel. Als we hout toepassen mag deze juist doorleefd zijn en de planken breed en lang. Houden de praktische eigenschappen van een echte houten vloer je tegen, dan kun jij je hart ophalen met een Premium Vinyl vloer met houtlook. Deze is eenvoudig in onderhoud en verbetert bovendien de akoestiek en daarmee het comfort in huis.

Laat je inspireren

Vind je het leuk om geïnspireerd te worden op het gebied van natuurlijk interieur? Bezoek dan vooral regelmatig onze website, de komende tijd zullen we veel artikelen plaatsen met tips en tricks met betrekking tot de Natural Living woonstijl. Speciaal voor jou!