Pop-Art Header Cactus.jpg

Kapstok Cactus limited edition door Paul Smith voor Gufram

AddThis disabled due to cookie consent.

Trend: POP ART

Houd je van felle kleuren, opvallende prints en grafische dessins? Dan past dit trendsignalement bij jouw persoonlijke woonstijl! De kunststroming Pop Art is een belangrijke bron van inspiratie voor nieuw interieurontwerp, waarbij de grenzen van de goede smaak behoorlijk worden opgerekt. Het kan namelijk niet gek, grappig en opvallend genoeg als je kijkt naar deze wilde verzameling van lampen, behang, meubelen en accessoires. Soms zijn de designers ook échte autonome kunstenaars zoals Maurizio Cattelan, die voor Seletti nieuwe kleden maakte met Pop Art achtige prints.

Pop-Art_wat-is-jouw-stijl_1.jpg

Foto moodboard v.l.n.r.: Tsumori Chisato FW15, Kruk fondue stool van Satsuki Ohata. Karpet Level-2 van Willenz voor Nodus. Kast Magico van Alessandro Mendini voor Dilmos Milano. Balmain FW15. Lamp Led’s Clay van Bertjan-Pot en Maarten Baas. Stoel Mademoiselle en kruk Pilastro voor Kartell. Foto rechts: Kleed-op-maat van DessoHome, bijzettafel E15, Lamp Richard Hutten voor Gispen, Behang Eijffinger, tray van Hay

DOE HET ZELF!

Je kunt natuurlijk zelf ook als kunstenaar aan de slag. Laat bijvoorbeeld een kleed op maat maken met een aparte geometrische vorm zoals een driehoek, Hexagoon of een parallellogram. Of bekleed een vintage kast met een behang met een grafisch en kleurrijk patroon en lak hem af met een transparante lak. Voor een beetje balans combineer je de opvallende objecten met een witte of zwarte basis in het interieur.

Pop-Art_wat-is-jouw-stijl_2.jpg

Foto links: Toiletpaper Rugs collectie van Maurizio Catelan en Pierpaolo Ferrari voor Seletti Foto midden: Kapstok Cactus limited edition door Paul Smith voor Gufram, Foto rechts: Fyodor Golan FW16

Stylingtip:

Felle kleuren en dessins! Maar welke dan? Alle regenboogkleuren zijn goed maar roze, fuchsia en rood in combinatie met felle blauw tinten zijn een sterke en actuele combinatie. Kies je voor een wilde print op de vloer, dan is het een aanrader om de muur in één lichte kleur te verven. Deze haalje bijvoorbeeld uit het kleed,zoals je kon zien in de lounge installatie van Seletti en Gufram tijdens de internationale kunstbeurs Art Untitled in Miami.