Zwart-&-Wit_Desso-1.jpg

Foto: Top en broekje: Anya Hindmarsh SS16. Vaas: Luna van Sieger. Blouse en riem: Joseph SS16. Jas en schoenen: Acne Resort 2016.

AddThis disabled due to cookie consent.

Trend: Lijnenspel

Zwart-wit is de meest tijdloze en contrastrijke combinatie voor in huis. Je bent verzekerd van een moderne uitstraling en perfecte harmonie. Het is een basis die nooit verveelt en waarmee je alles kunt combineren. Tegelijkertijd staat zwart-wit voor een gevoel van stijl en klasse. En last but not least: het geeft een ruimte een kunstzinnige look, zelfs als er niets in staat! Reden genoeg om te onderzoeken hoe je op een nieuwe manier met zwart-wit kunt omgaan in het interieur.

Zwart-&-Wit_Desso-2.jpg

Foto: Tube lamp: Annaleenas Hem. Zilverkleurig tapijt: collectie Touch van Parade. Il granito home Mass Architects – foto door Tineke Vos. Stoel: Throne New Tendency.

Signalement 1: MEER WIT

In de verhouding wit-zwart neemt wit de eerste plek in. In woonruimtes, maar ook kantoren, restaurants en hotels is wit de voornaamste kleur. Maar zelfs subtiel toegepast, valt zwart het meeste op. Dankzij de snelle ontwikkelingen op het gebied van led-verlichting wordt een optimale beleving van licht in huis steeds beter. De witte basis is dan ook ideaal om bijvoorbeeld het daglicht na te bootsen met kunstlicht. Een zwarte basis is niet natuurlijk en werkt op den duur deprimerend. Dus wit heeft een streepje voor!

Zwart-&-Wit_Desso-3.jpg

Signalement 2: TREK EEN LIJN

Door dunne zwarte lijnen te trekken in de ruimte doorbreek je op een spannende maar subtiele manier de zee van wit en geef je als het ware ‘vorm’ aan het interieur. Maak van je raamkozijn een strak zwart kader, waardoor het uitzicht als een minimalistische kunstwerk overkomt. Kies zwarte armaturen in wanden en plafonds en laat je inspireren door de vele streepdessins in de mode en vertaal ze naar jouw muur. Combineer een witte bank of tafel met een zwart accent in de vorm van een strakke eetkamerstoel, het liefste met een dun stalen frame.

Stylingtip

Een betonlook vloer, een grote glazen ruit, een marmeren tafelblad of een grof gebreid plaid. Andere materialen en structuren komen mooi tot hun recht in een wit-zwart interieur. Ook kamerbreed tapijt, bij voorkeur in zilver of pastel grijs verwarmt de sfeer in de ruimte zonder teveel de aandacht te trekken. Een oase van rust en comfort!