Navy_wat-is-jouw-stijl_1.jpg

Bron v.l.n.r.: Elephant Ceramics, Lacoste FW16, eetkamerstoel van Vitra, Jason Wu FW16, tapijtcollectie Touch Extra van Dessotarkett,nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Trend: Bont en blauw

Bij het kiezen van een muurverf of vloer denk je al snel aan wit, grijs en naturellen. Je wilt de basis in huis rustig en tijdloos hebben, toch? Helemaal waar! Maar helemaal nieuw op het gebied van woontrends is de hoofdkleur blauw (van indigo tot marine), die de moderne interieurs aan het ‘veroveren’ is. Het effect van blauw is rustgevend, chique, tijdloos, maar nú vooral modisch. Ook op modegebied zijn de donkerblauwe silhouetten niet weg te denken van de catwalks. In matte en satijn glanzende optieken komt blauw het beste tot zijn recht. Het doet minder hard aan dan zwart en minder grauw dan grijs.

Navy_wat-is-jouw-stijl_2.jpg

Bron v.l.n.r.: Witanddelight.com, Lacoste men FW16, interiorinsider.com

Interieuradvies

Blauw combineert met alles. Trendy is de mix met marmer, messing, fluweel en donker hout. Maar je kunt ook de frisse kant op gaan met helder wit, Scandinavische meubelen en lichtgekleurd hout. Belangrijke tip is voldoende sfeerlicht, want blauw absorbeert het daglicht en ‘s avonds heb je meer dan één lampje nodig.

Stylingtip:

Spreekt de klassieke uitstraling van blauw je aan? Ga dan nog een stapje verder en maak een klassieke lambrisering of panels op je muur met houten lambriseringslijsten. Vergeet de deuren niet mee te schilderen in dezelfde blauwtint; dat geeft nog meer sfeer.