Beach hut_wat-is-jouw-stijl_1.jpg

Bron foto links: Dessotarkett.nl foto rechts: NLXL Piet Hein Eek sloophout behang, Stoel Plantation van Riviera Maison, jurk Alexander Mc Queen SS16

AddThis disabled due to cookie consent.

Trend: Beach Hut

Droom met me mee over een leven op het strand: de ruimte, frisse lucht, altijd een windje, je blote voeten in het warme zand en natuurlijk de zee die elke dag anders is. Het kleurenpalet, maar vooral de buitensfeer van dit heerlijke plaatje, is de inspiratie voor een interieur dat een serene rust uitstraalt. Juist door contrasten ontstaat de balans: mix verweerd en grof met zacht en glad, combineer wit en zandkleuren met pastelgroen en -blauw.

Strandleven

Ga ‘strandjutten’ bij kleine onafhankelijke woonwinkels voor een ‘old school’ spijlenstoel, waardoor het net lijkt alsof je hier al jaren woont! Nautische strepen en dessins die doen denken aan zeewier, koraal en vissen, wissel je af met unikleurige kussens van linnen. De basis voor comfort is de ‘look-a-like’ vloer. Je wilt hier namelijk dat doorleefde gevoel creëren van een oude, versleten houten vloer, maar je hebt wel behoefte aan luxe! De perfecte beach look laminaatvloer zorgt voor een goede isolatie, akoestiek, is makkelijk in onderhoud en kan óók tegen water. Wel handig als je met blote en zanderige voeten na een dagje strand thuiskomt.

Beach Hut_wat-is-jouw-stijl_2.jpg

Bron: foto links: sfeerbeeld woonmodetrends.nl foto midden: DessoTarkett.nl foto rechts: de VT Wonen Lazy bank, VTWonen.nl

Hergebruik

De leefkeuken is het centrale middelpunt in huis. Met deze relaxte strandsfeer is het met een gezellige groep vrienden in dit interieur heerlijk koken, tafelen en eten. Maak de inrichting hier niet te ‘vrouwelijk’, maar juist stoer. Dit doe je bijvoorbeeld met industriële vintage lampen, een vloer met een doorleefde look en een design tafel van Piet Hein Eek die met zijn visie op wonen en leven perfect past bij dit thema; hergebruik van materialen, respect voor de natuur, 0 % afval en een down-to-earth kijk op waar het nou allemaal om draait!