50 tinten rood_wat-is-jouw-stijl_1 kopie.jpg

Foto v.l.n.r.: Desso Bonaparte Vintage, Bank en poef van Normann Copenhagen, Outfit links Hermès, Vazen van Rina Menardi, Stoel Gerda van Very Wood, Lampen van Wästberg, Outfit rechts van Givenchy.

AddThis disabled due to cookie consent.

Glamour rood

Laat je verleiden door rood. Mix en meng smaakvolle roodtinten met elkaar, zoals het rood van tomaat, aardbei, druif en aubergine. Heerlijk, rijk en overvloedig. De glamour van rood is onmiskenbaar en past in elke woonstijl. Tegelijkertijd heeft rood een actief effect op hoe jij je voelt. De lust om te eten wordt bijvoorbeeld versterkt, vandaar dat de klassieke ‘Dining room’ in kastelen en landhuizen altijd met rood werd gedecoreerd. Traditionele Perzische tapijten in roodtinten met klassieke dessins worden vertaald naar modern tapijt, maar met hetzelfde effect: een spannende en intieme sfeer.

BOUDOIR

Gewoon zin in méér romantiek in huis? Geen probleem! Geef je slaapkamer een boudoir sfeer met kamerhoge fluwelen gordijnen, brocante spreien en gestoffeerde meubelen met het liefst ronde vormen en hier en daar een goud accent. Een rood lampje mag stiekem ook wel :-).

Foto v.l.n.r.: Norman Copenhagen sfeerbeeld . Close up Outfit SS16 van Oscar de la Renta – foto Desso Parade Residence

Stylingtip:

Ga je liever voor modern minimal? Voor een modern interieur is een knalrood accent het beste te combineren met fris wit, crème en roze pastel. Ook het wisselen van goud voor zilver en aluminium geeft de sfeer een meer hedendaagse draai. Met één klein detail kan je al een opvallend gebaar maken: denk aan één decoratief kussentje in glanzend rood satijn in een witte slaapkamer of de little black dress combineren met knalrode lippen. Sexy chic!