5142.00.026 Header dutch design week.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Dutch Design Week – Hier moet je naartoe

Het is weer zover: tot en met 29 oktober presenteren ruim 2.500 ontwerpers hun werk, hun concept en hun passie op het gebied van design. Op meer dan honderd plekken verspreid over Eindhoven zetten bijzondere designs en getalenteerde ontwerpers de toon. In de lichtstad kun je zien wat er in de (nabije) toekomst mogelijk is en ligt de nadruk op het experiment. Je kunt zien hoe er op het gebied van design, ruimte is voor vernieuwing en verbinding. En het allermooiste? Dat ziet er ook nog eens waanzinnig uit! Aangezien er wel erg veel gebeurt tijdens Dutch Design Week, laten wij je vast kennismaken met een paar bijzondere onderdelen van Dutch Design Week.

Nina van Bart – Zooming in and out

Zooming in and out. Ze onderzoekt verfijnde structuren en het grootse effect die deze kunnen hebben. Dat doet ze door zelf kleden te ontwerpen.

Tijdens Dutch Design Week toont Van Bart ons haar kleden, die stuk voor stuk met behulp van een 3D tuft techniek ontwikkeld zijn. Het resultaat; ruimtelijke, akoestische kleden die allemaal een totaal eigen identiteit hebben én die je zowel neer kunt leggen als op kunt hangen.

Waar je deze expo kunt vinden?
Hallenweg 4, 5615 PP Eindhoven

Core Studio - HARDCORE

Vorig jaar heette de expo van Core Studio POPCORE. Dit jaar gaat Core Studio vanwege het daverende succes uit 2016 verder met HARDCORE. En deze switch qua titel is treffend. Want terwijl de vorige expositie speels en misschien zelfs een beetje naïef was ten opzichte van de tijd waarin we leven, is de trend visie die Core Studio tijdens Dutch Design Week 2017 presenteert veel meer down to earth.

HARDCORE laat zien hoe binnen de design scene op dit moment met het down to earth idee wordt omgegaan én hoe deze binnen de sociale context past. Dat doet de expo met behulp van een mooie club jonge designers. Talenten die zich laten horen door middel van hun eigen ontwerp, waarmee ze uitleggen hoe de trend volgens hen in elkaar zit. Zo krijgen nieuwe namen een podium om hun stem te laten horen.


Waar je deze expo kunt vinden?
Q-Park, Nieuwe Emmasingel 85, Floor -2, 5611AM Eindhoven

Adriaan G. De Groot - When digital gets physical

Heel veel kunnen we je nog niet over de expo van Adriaan G. De Groot vertellen, maar dat zijn onderwerp heel interessant is, staat voor ons vast. De hele wereld digitaliseert. Daar kan niemand omheen. En dat betekent dat ook op het gebied van materialen een digitalisatieslag wordt gemaakt. Er wordt serieus onderzoek gedaan naar deze bijna poëtische toekomst van 'digitale materialen'. En Adriaan G. De Groot heeft hier een hele Eigen kijk op. Nieuwsgierig naar zijn visie? Kom zijn expositie dan met eigen ogen bekijken...

Waar je deze expo kunt vinden?
Klokgebouw, Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven

Studio Fabian Zijler - A new series of lighting

Fabian Zeijler is net afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven en presenteert tijdens Dutch Design Week zijn nieuwste ontwerpen aan de hand van twee projecten: Sun Lights en Oil Lamps. Deze projecten staan voor Zijlers interesse in licht én materiaal.

Sun Lights is prachtige serie lampen die ontstaan is door de zoektocht naar verplaatsing van licht. Net zoals zonnestralen, zorgen Zijlers lampen voor een warme gloed met kleurverloop. Je weet wel, zoals bij zonsopkomst en zonsondergang! Zijn tweede project Oil Lamps is een samenwerking met Tess Cleven. De designers zijn beiden erg geïnteresseerd in licht en wat dat met de omgeving doet. In de uitvoering zijn de lampen erg luxe. Een gevoel dat nog eens extra naar voren komt door de warmte zoals ook bij originele olielampen. Laat op het werk van Studio Fabian Zijler dus zeker even een lichtje schijnen. Want het belooft de moeite waard te zijn.

Waar je deze expo kunt vinden?
Yksi Expo, Torenallee 22-04, 5617BD Eindhoven


En dan een laatste tip!


Ga lekker fietsend van locatie naar locatie tijdens Dutch Design Week! Je kunt een tweewieler huren bij Urban Wheelz Center op het Ketelhuisplein, Design Perron/Dutch Invertuals of op het Lichtplein. Heb je een Dutch Design Week kaartje? Dan kun je de fiets gratis meenemen. Wel even je ID en CC laten zien. Geen Dutch Design Week ticket? Dan mag je nog steeds een fietsje claimen. Dat kost je dan alleen wel €10,-. Let op: alleen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en creditcard. Gratis voor mensen met een DDW Ticket, zolang de voorraad strekt! Verhuur zonder DDW ticket is € 10,-.