DDW2016_wat-is-jouw-stijl_2.jpg

Bron v.l.n.r.: Design Acadamy Eindhoven, YKSI winkel, Piet Hein Eek conceptstore

AddThis disabled due to cookie consent.

Dutch Design Week 2016

Van 22 t/m 30 oktober vindt in Eindhoven het grootste design evenement van Nederland plaats; de Dutch Design Week. 2.500 Ontwerpers presenteren hun nieuwste design: van afstudeerprojecten van studenten aan de Design Academy tot unieke installaties van wereldberoemde namen als Maarten Baas. Wij hebben alvast wat tips en hot spots om niet te missen! Maar we raden je aan er vooral zelf naar toe te gaan. De trends, de ontwerpers, de gestylde locaties en ook het publiek, alles is de moeite waard voor een inspirerend dagje uit!

Kies je design route!

Er is zoveel te zien dat het slim is om van te voren een design route uit te kiezen. Er zijn allerlei experts op het gebied van design die hun favoriete exposities publiceren op de website van DDW http://www.ddw.nl/design-routes. Maar stel, je gaat één dag, dan zijn dit onze toppers om te bezoeken! De expositie van de Design Academy Eindhoven is een echte ‘must-see’. 171 afgestudeerden presenteren hun afstudeerproject in de prachtige ruimtes van De Witte Dame, het gebouw van de DAE. Ga er lekker vroeg heen en laat de talentvolle studenten zèlf uitleg geven bij hun design object; de persoonlijke uitleg over het concept achter het ontwerp is vaak heel inspirerend! Daarna is een bezoekje aan de designwinkel YKSI een aanrader. Ter gelegenheid van DDW presenteren ze veel nieuw interieur design dat zowel spraakmakend als toepasbaar is in huis. In de conceptstore van Piet Hein Eek is naast zijn nieuwe designcollectie ook veel nieuws van jonge ontwerpers te bewonderen. Zo presenteert Floris Hover zijn nieuwe boek en verrast Wisse Trooster het publiek met een serie klokken “Hands of Time”- DAE-serie, waarvan de wijzerplaat gemaakt is van de schuurschijven die ontwerpers in de werkplaats van de Design Academy hebben gebruikt. Elke klok is dus als het ware een gestolde afdruk van zijn geschiedenis. Je kunt trouwens lekker lunchen bij Piet zodat je daarna weer vol energie door kunt naar de volgende hotspot.

DDW2016_wat-is-jouw-stijl_.jpg

Bron: Wisse Trooster presenteert een Klok met Karakter in de Piet Hein Eek store

DDW2016_wat-is-jouw-stijl_5.jpg

Bron: Expositie Dutch Invertuals in de NS Loods / Studio Edhv

Expositie ‘Power Play’

Dit mag je niet missen; de expositie ‘Power Play’ van Dutch Invertuals. 13 Talentvolle ontwerpers geven hun visie op de toekomst van design. Het kan soms wat abstract overkomen maar met de uitleg van de designer bij de inspirerende en kleurrijke objecten kijk je al snel op een nieuwe manier naar de toekomst!

DDW2016_wat-is-jouw-stijl_4.jpg

Bron: RembrandtLAB, Constructing Colours georganiseerd door Maarten Kolk & Guus Kusters

Op naar de Kazerne

De magische kleuren die Rembrandt ooit voor zijn beroemde schilderijen gebruikte, zijn weer tot leven geroepen én te zien in de expositie RembrandtLAB. In het prachtige gebouw De Kazerne (expositieruimte én restaurant) presenteren ontwerpers Maarten Kolk & Guus Kusters deze expositie; een vernieuwend onderzoek naar kleur, waarin het kleurgebruik van Rembrandt vertaald wordt van de 17e naar de 21e eeuw door hedendaagse ontwerpers.

DDW2016_wat-is-jouw-stijl_3.jpg

Foto v.l.n.r.: Maarten Baas en Sergio Herman

Maak tijd voor Maarten Baas

Designer Maarten Baas keert terug naar de stad Eindhoven, waar hij ooit zijn opleiding genoot aan de prestigieuze Design Academy. Hij neemt tijdens de Dutch Design Week zijn intrek in de voormalige garages van het VDMA Gebouw in de binnenstad van Eindhoven. Als ambassadeur van de DDW, geeft Maarten Baas zijn interpretatie van design. In een speciale tentoonstelling ter ere van de vijftiende verjaardag van de DDW vervaagt hij met opzet de grenzen tussen de kunsten in MAARTEN BAAS MAKES TIME, een expositie waarin een mix te beleven is van theater, beeldende kunst, muziek, fotografie, grafische vormgeving en gastronomie. In een tijdelijk restaurant, volledig van de hand van Maarten Baas, verzorgt Sergio Herman een menu waarop zijn signature gerechten prijken. De chef-kok van Michelinsterrenrestaurants Pure C in Cadzand en The Jane in Antwerpen hoort tot de culinaire wereldtop.