Botanical_Desso1.jpg

Foto links v.l.n.r.: Vaas Tailormade Vases van Noam Dover en Michal Cederbaum. Outfit Valentino resort ‘15. Bijzettafel Monkey Table van Jaime Hayón. Outfit Missoni zomer’16. Hangende plant uit de collectie Epiphytes van Dossofiorito. Foto rechts: Tarkett Premium Vinyl Stroken ID Inspiration Antik oak dark brown.

AddThis disabled due to cookie consent.

Botanical

Geef je interieur een zomerse make-over met een tropische sfeer. Nieuw is de trendkleur groen waarmee we buiten naar binnen halen.

We gaan voor toon-op-toon groentinten die zo uit het tropische regenwoud lijken te komen. Maak een groot gebaar door wanden én ook vloerkleden in natuurlijke groentinten te kiezen en combineer met natuurlijke materialen zoals hout, gevlochten rotan en linnen. Zo ontstaat een sfeervolle en een kalmerende basis, want dat is het effect van groen.

Het dierenrijk vertaalt zich naar het interieur

De pracht en praal van het dierenrijk vertaalt zich naar het interieur, met dessins van slangen, tijgers en insecten op behang en stoffen. Creëer een échte oase met een verzameling tropische kamerplanten, zoals de palm en de boomvaren. Mix verder met kruidige kleuren en folkloristische patronen.

Decoreer je huis als een buitenterras met een hangstoel of daybed, handgemaakte folklore accessoires en stoere houten meubelen. De beroemde Monkey tafel ontworpen door Jamie Hayon is de eyecatcher in deze trend. Met een cocktail en een tropische fruitspies erbij, maak je de botanische beleving compleet. Laat die zomer maar komen!

Botanical_Desso2.jpg

Foto v.l.n.r.: HM Home collectie Tropical 16. Outfit Proenza Shouler resort’16. Vloerkleed uit de Parade Residence collectie.

Stylingtip

Combineer de trendkleur groen met natuurlijke materialen. Donkere houtsoorten verwerkt in vloeren en kasten zijn dé trend. Probeer natureltinten altijd te doorbreken met een tropische accentkleur, waarbij oranje en geel deze zomer voorrang krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een sierkussen, bureaulampje of een behang met subtiele dierenprint. Ook in een kleine ruimte kun je een mini-oase maken door kleine hangplantjes, cactussen en varens op een blinde plank of sidetable bij elkaar te zetten. Wil je meer warmte en een betere akoestiek? Ontwerp dan een kleed-op-maat in groen, geel of terra of maak een streepdessin van deze kleuren in één kleed want dat kan ook!