WintersWonen_wat-is-jouw-stijl_1.jpg

Bron v.l.n.r: Premium vinyl stroken met donkere houtoptiek van dessotarkett.nl, maisonsdumonde.com, theultralinx.com

AddThis disabled due to cookie consent.

3x Winters Wonen

Midden in de winter maken we het binnen extra gezellig met zachte materialen, sfeervolle verlichting en accessoires. Niet alleen tijdens de feestdagen maar júist ook in januari genieten we volop van ons interieur en laten we ons inspireren door de nieuwste trends voor 2017. Wij delen alvast drie trendsignalementen om je persoonlijke woonstijl een warme update te geven: Etnic Chic, Warm Red and Nordic Nature.

Etnic Chic

Geef je interieur een modern etnische sfeer en verzamel handgemaakte objecten die op traditionele wijze zijn gevlochten, geknoopt, geweven of geborduurd. De Afrikaanse cultuur staat in 2017 volop in de belangstelling en traditionele ambachtsmannen maken de mooiste meubelen, plaids en accessoires met een folklore look. Vooraanstaande ontwerpers verdiepen zich steeds vaker in de tradities en gebruiken van uitheemse culturen en maken een vertaalslag naar ons hedendaagse interieur. Dankzij de grove en opengewerkte structuren van natuurlijke materialen zoals jute, vlas, rotan, bamboe en leer krijgt je interieur een warme en levendige uitstraling. Donker gekleurde vloeren met houtstructuur zijn hiervoor een perfecte basis. Zachte kleden en tapijten in natureltinten combineren er mooi bij en zorgen voor de nodige warmte en comfort.

WintersWonen_wat-is-jouw-stijl_2.jpg

Bron v.l.n.r: Tapijtcollectie Bonaparte Vintage van dessotarkett.nl, brostecopenhagen.com, schoener-wohnen-farbe.com

Warm Red

We staan in vuur en vlam voor het hele spectrum aan roodtinten; van donkerpaars en burgundy tot steenrood en terra. Het is de perfecte manier om snel de sfeer in huis op te warmen. We doen dat dan ook lekker overdadig door de hele muur donkerrood te schilderen of juist door diverse rode accessoires in het interieur te brengen. De combinatie met grijstinten en vergrijsde groene en blauwe kleuren brengt de sfeer in goede balans. Combineer bijvoorbeeld de rode muur met een gedessineerd vloerkleed uit de Bonaparte Vintage collectie of maak een kleed op maat in je favoriete zand- of taupe kleur voor een rustgevende basis.

WintersWonen_wat-is-jouw-stijl_3.jpg

Bron v.l.n.r: alwaysinwhite.com, Tapijtcollectie Desso&Ex van dessotarkett.nl, thelittledesigncorner.com

Nordic Nature

Het is de meest populaire trend van dit moment én tegelijkertijd de meest tijdloze; de Nordic Nature trend is afkomstig uit Scandinavië en gaat uit van het principe less-is-more. Een monochroom kleurenpalet met wit, grijs en zwart brengt rust en ruimte. Door bijzondere structuren en zachte materialen zoals gestoffeerde banken, plaids, gordijnen en zachte vloerbedekking is de sfeer toch uitnodigend. Laat je hiervoor eens inspireren door de nieuwe Desso&Ex tapijtcollectie van Desso Home. De versleten look van het grijze tapijt geeft de vloer een zachte, maar ook stoere uitstraling.