160918 - Header - Plaids.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Zo style je een plaid in huis

Nu de dagen langzaam maar zeker wat kouder worden, kunnen we wel wat warmte gebruiken. Toch? Daarom gaat de openhaard straks aan, de verwarming iets hoger en het winterdekbed weer op bed. Maar het is ook heerlijk om ’s avonds op de bank of op zondagmiddag in je luie leesstoel weg te kruipen onder een dekentje. Ook wel plaid genoemd. Plaids zijn bovendien een mooi sieraad voor in huis, want het geeft je woning een subtiele touch. Doormiddel van het materiaal, dessin of kleur, kun je wat spelen met je inrichting. En dat vinden we altijd interessant. Ook een idee? Gedurende de winter een paar keer wisselen van plaid dat je nonchalant over de rand van de bank hangt. Zo blijft je huis boeien.

Geruit

160918 - Plaids - Geruit - Bron Etsy.com.jpg

Bron: Etsy.com

Dit voorbeeld is heerlijk oldschool en dat past ook exact bij de rest van het interieur. De stoffen bank en artistieke illustraties aan de wand geven aan dat dit alles behalve een gepolijst interieur is. Maar stijlvol is het zeker. Het plaid is de finishing touch. Een hele goede vinden we zelfs.

Donkere kleuren

160918 - Plaids - Donker - Bron H&M.jpg

Bron: H&M

Je zou misschien zeggen dat het najaar al donker genoeg is en dat donkere kleuren in huis zodoende niet nodig zijn. Toch is het zo dat een wat donkerder pallet enorm veel warmte in huis kan brengen. Een goed voorbeeld hiervan zien we hier. De verschillende groene dessins brengen speelsheid met zich mee. En de verscheidenheid aan materialen doet er nog een schepje bovenop. De verweerde bank oogt nostalgisch en huiselijk en de diepe groene kleur van het plaid maakt dit warme decor helemaal af.


Poeder en wit

160918 - Plaids - Poeder - Bron Design Chaser.jpg

Bron: Design Chaser

Dit lichte interieur maakt dat je zelfs op een zeer grijze dag nog met een licht gevoel thuiskomt. Door het vele wit wordt namelijk ruimte gecreëerd, heerlijk ontspannen vinden we dat. De plantjes zorgen voor een bijna aandoenlijke speelsheid, maar de finishing touch wordt toch echt gerealiseerd door het poeder roze plaid dat over de bedrand gedrapeerd ligt. Zo ontzettend subtiel en tegelijkertijd precies genoeg aanwezig. Dit is hoe je accessoires in huis hoort te halen.

Grof gebreid

160918 - Plaids - Breisel - Bron wundershoengemacht.blogspot.com .jpg

Bron: wundershoengemacht.blogspot.com

Nog zo’n licht interieur, dit keer iets lieflijker door het hout en de bloemen. Een heel grof breisel is misschien dan ook niet het eerste wat je hier zou bedenken, maar eigenlijk sluit het ontzettend goed aan op de landelijke sfeer die dit interieur heeft. Het zorgt voor een beetje ruwheid in deze verder mierzoete ruimte en precies daarom is dit een interieur dat boeit.

Etnische print

160918 - Plaids - Dessin - Bron Mrandmrsinterior.com.jpg

Bron: Mrandmrsinterior.com

In dit interieur gebeurt voldoende: diverse kleuren op de vloer, een plank met accessoires, verschillende soorten kussens en planten. Wellicht zou je denken dat het zo wel genoeg was. Een keuze voor een rustig plaid, met misschien een mooie structuur was hier dan ook totaal niet vreemd geweest. Toch is juist de ietwat etnisch aandoende print ontzettend leuk. Deze zorgt namelijk voor nog iets meer leven. Maar doordat dit binnen een sober kleurenpatroon gebeurt, leidt het geen moment af.

Lees ook: Een koffie corner in je eigen huis, zo doe je dat.