161212 - Header - Kersttafel.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Zo dek je de kersttafel – 5 tips

Krijg jij de familie over de vloer? Help je je moeder graag met het perfect dekken van de tafel of vind je het gewoon leuk om je lief eens te verrassen met een tot in de puntjes verzorgde kerstavond? Het eten, goede wijnen en fijne muziek spelen bij een succesvolle kerstavond absoluut een rol. Maar onderschat het effect van een mooi gedekte tafel niet. De ‘oh’s’ en ‘ah’s’ die je bij binnenkomst gaat horen, brengen ongetwijfeld een glimlach op je gezicht. Mooi bestekje hier, stijlvol menuutje daar. Dit wordt een kerst om nooit te vergeten.

Werk het menu netjes uit

161215 - Kersttafel - Menu - Bron Tending the table .jpg

Bron: Tendingthetable.com

Een crisp wit tafelkleed, zachtgekleurde servetten en zilver bestek zorgen voor een mooie basis. Wanneer je vervolgens wat sfeervolle takken op tafel plaatst, geef je het geheel wat body. De persoonlijke touch is makkelijk te realiseren door het complete kerstmenu op kwaliteitspapier te laten drukken en hier per genodigde een attente kerstwens op te plaatsen. Blije gezichten gegarandeerd.

Keep it simple

161215 - Kersttafel - Natural Living - Bron 17 apart.jpg

Bron: 17apart.com

Een mooi gedekte tafel hoeft helemaal niet duur te zijn. Zorg voor wat jampotjes waar je een zilveren papiertje omheen wikkelt, koop wat diepgroene takken met rode besjes er aan en drapeer de takken om de kaarsjes heen in een nonchalante, slingerende beweging over tafel. Eenvoud zorgt in dit geval voor een ontzettend ‘kerstig’ effect.

Lekker speels

161215 - Kersttafel - Speels - Bron Romantic Homes Magazine.jpg

Bron: Romantic Homes Magazine

Met kerst mag je alles uit de kast halen. Van kant tot glitters en van groen tot goud. Creëer de mooiste combinaties op tafel door dit alles samen te voegen. Een paar tips hierbij: Stapel serviezen, strooi nonchalant met glitters en knoop lintjes om glaasjes. Een gezellige tafel heb je zo gecreëerd!

Houd het strak en clean

161215 - Kersttafel - Wit - Bron Stilizmo Blog .jpg

Bron: Stilizmoblog.com

Een witte tafel geeft rust. Van servies tot laken en van servetten tot kaarsen; met wit als boventoon, sla je niet snel de plank mis. Om het kersttintje ook op deze tafel niet te laten ontbreken, is het een mooi idee om een klein kransje op elk bord te leggen. En misschien kun je met dezelfde takjes zelfs de kandelaar versieren.

Zorg dat het matcht

161215 - Kersttafel - Matchend - Bron ItalianBark.com.jpg

Een match op tafel is vaak een kwestie van teruggrijpen op een samenhangend kleurenpatroon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan herfstige kleuren waarbij rood- en groentinten de overhand nemen. Wanneer je bovendien vaasjes op tafel vult met dezelfde bloemen en takjes, die je in een klein samengeknoopt boeketje op het bord legt, heb je in een handomdraai eenheid gecreëerd. Mooi hoor!

Lees ook: Zo versier je je huis met kerst....