160713 - Header - Wooninspiratie tijdens Mercedes.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Wooninspiratie tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Wooninspiratie tijdens fashionweek? Jazeker. We zien meer dan eens dat trends, die op de catwalk te vinden zijn, ook in interieur design worden doorgevoerd. Op beide vlakken hebben we met veel mooie materialen, patronen en vooral bergen creatieve energie te maken.

Afgelopen weekend vond Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats. En front-row zagen we de mooiste creaties voorbij komen. Volop inspiratie voor de kledingkast, maar ook zeker voor het interieur. Onze favoriet was de show van Liselore Frowijn, een ontzettend kleurrijke show met volop decoratie in de vorm van bloemen. Bekijk de foto’s hieronder.

Wat we in elk ontwerp van Frowijn zien en wat leuk is om door te vertalen naar het eigen interieur: De schoenen zijn stuk voor stuk wit. Het ontwerp begint dus met rust. Daarna wordt een flinke scheut kleur, een handvol diverse materialen en een aardige portie vormelijkheid toegevoegd. Door van alles precies genoeg en nergens teveel te doen, ontstaat een kloppend geheel. Exact zoals we dat in huis graag zien. Hoe je dat letterlijk doorvertaalt? Door bijvoorbeeld een okergele stoel met daarin een langharig nepbont kussen op een speels kleed uit de Desso&Ex collectie te plaatsen. Houd de muren rustig en een stijlvol interieur is gecreëerd.


Accessoires maken vaak de outfit, net zoals decoratie van je huis een thuis maakt. Van deze foto krijgen wij direct zin om een grote witte vaas te kopen en er een prachtige bos bloemen in te zetten.

Als je voor sobere kleuren kiest, springt een kleurrijk accessoire er juist uit. Het is een gouden regel, zowel in mode als in interieur. En extra interessant: Wanneer je deze kleurenregel aanhoudt, kun je de drukste prints gecombineerd stylen zonder dat het teveel wordt. Plaats dus gerust een aantal druk bedrukte kussens op een bank met een patroon en zet een felroze lamp op het bijzettafeltje ernaast.

Lees ook: Amsterdam Fashionweek 2016: wonen is mode.