160724 - Header - Werkplek.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Werken op een fijne plek

Een werkplek die inspireert, die overzicht biedt of eentje waar complete stilte heerst. Iedereen heeft behoefte aan iets anders. De één wordt gek van een klinisch kantoor, de ander kan niet werken met een felgekleurd behang. Maar dat een goed ingerichte werkplek zorgt voor extra plezier in hetgeen je doet én je productiever maakt, dat is ons wel duidelijk! Er zijn in elke categorie een aantal tips and tricks, die eenvoudig toe te passen zijn. Opbergen en decoreren zijn de toverwoorden. We zetten de handigste tips voor je op een rij.

Hout en licht


Een fijne lichtinval zorgt ervoor dat je heel de dag fris en scherp blijft. Dus beschik jij over een mooie serre dan is de verleiding waarschijnlijk groot om hier het woongedeelte van te maken. Maar overweeg eens om deze ruimte juist te gebruiken als werkplek! Het schitterende houten bureau dat we op deze plaat zien, oogt huiselijk en tegelijkertijd modern. Wat bloemetjes erbij, een mooie lamp voor die ene keer dat het nachtwerk wordt, foto’s van wat dierbaren en je kunt op deze werkplek uren vertoeven.

Alles netjes gearchiveerd

Deze ruimte ademt klasse en wanneer je hier aan het werk bent, achten we de kans groot dat zowel creativiteit als autoriteit tot je komt. Want met haar hoge plafonds, indrukwekkende archiefkasten en schitterende ornamenten voelt de ruimte aan als een werkkamer die alleen is voorbehouden aan werkenden, die opereren op het hoogste niveau. De creativiteit zit hem in de speelsheid waarmee kunst en meubels zijn gepositioneerd. Ja, er is in deze ruimte sprake van orde, maar tegelijkertijd is deze werkruimte niet perse strakker dan strak. Er heerst een bepaalde sfeer, die adem geeft en inspireert.

Rust

Vind jij het belangrijk dat je zo min mogelijk afgeleid wordt terwijl je in documenten duikt, teksten schrijft of plannen op papier zet? Dan is dit wellicht de werkkamer voor jou. Het witte interieur oogt fris en straalt rust uit. Het strakke blad geeft de ruimte een moderne feel, maar de houten vloer zorgt ervoor dat deze werkkamer niet kil oogt. Een stoel met een wat speelse onderkant in combinatie met een vloerkussen (wellicht tussendoor even mediteren?) maakt dat er toch het een en ander gebeurt in de ruimte. Maar rust blijft de boventoon voeren. MacBook open en meters maken. Dat is het idee.

Decoratief én praktisch

Willen we dat niet allemaal? Een werkplek die er prachtig uitziet en waar tegelijkertijd een duidelijk systeem in zit? Deze ruimte heeft dat. Uiteraard is hetgeen dat we op de foto zien niet het werkblad zelf, maar een extra tafel waar de dingen opgeborgen worden. De muur zorgt voor inspiratie en overzicht (voor dat laatste fungeren met name de clipboards). De typmachine is gewoon extreem mooi (wat een eyecatcher!) en in de manden kunnen plannen, die op grote vellen zijn uitgetekend, netjes worden opgeborgen. Je weet immers maar nooit wanneer je deze weer een terug wilt lezen. Tel daar een stapel fijne opschrijfboekjes en een mooi zwart doosje voor pennen, markers en ander schrijfwaar bij op en je kan aan de slag in stijl.

Een huiselijke plek

Deze werkplek is een duidelijk geval van werken aan huis. We zien hier een freelance werkende moeder voor ons, terwijl de kleine op de kruk een mooie tekening maakt. De lampjes, vaas en het lijstje met de vlinder passen ongetwijfeld goed bij de rest van het interieur en in het lijstje dat in het midden van het bureau staat, zit vast en zeker een inspirerend gedicht of lief versje van één van de kids. In de lades zit de boekhouding. De bovenste la is voor pennen, post its en plakband. De tweede voor bankzaken, de derde voor papieren van de belasting en ga zo nog maar even door. Een fijn plekje om met de laptop datgeen te doen, waar je zo graag je geld mee verdient.

Lees ook: New York, New York de mooiste lofts.