161004 - Header1 - Huisdieren in huis.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Welke vloer kies je wanneer je huisdieren hebt?

Het uitkiezen van een passende vloer is essentieel wanneer je je huis inricht. De regels zijn erg simpel: een zachte vloer – hiermee bedoelen we dus een tapijt of vloerkleed – zorgt al snel voor warmte en breekt het geheel vaak mooi. Een harde vloer – waaronder hout, vinyl en laminaat – zorgt vaak voor een strakke en cleane look. Heb jij daarnaast een gezellige viervoeter in huis? Dan is het goed om nog even een aantal extra aspecten in overweging te nemen. Je wilt namelijk liever niet dat je hond uitglijdt of dat je kat met haar nagels blijft haken in het tapijt. Om het wat makkelijker te maken, hebben we even een aantal tips voor je op een rij gezet…

Harig tapijt

Tapijt is heerlijk zacht voor jouw huisdier om op te liggen, maar houdt natuurlijk veel haren vast. Gelukkig zijn er een aantal simpele huis-, tuin- en keukentips om jouw mooie tapijt van haren te ontdoen. Door met een rubberen schoonmaakhandschoen over jouw tapijt te vegen, komen de haren los en zuig je ze zo op met de stofzuiger. Handig!

161004 - Huisdieren in huis - Tip 1.jpg

Lussenpool tapijt

Ben je gek op tapijt én op je huisdier en wil je je tapijt eenvoudig kunnen ontharen? Ga dan eens voor een lussenpool! Dat oogt stoer, is helemaal van nu én met een stofzuigbeurt zijn alle haren zo verdwenen.

Screenshot_150.jpg

Premium Vinyl is krasbestendig

Je vloer blijft, ook al heb jij een huisdier, dus gewoon hartstikke mooi. Ideaal!

Screenshot_1.jpg

Een harde vloer is supermakkelijk schoon te maken

Heeft je kat in al zijn enthousiasme weer een vaas omver gestoten? No problem! Dweil erover en jouw vloer ziet weer spik en span.

161004 - Huisdieren in huis - Tip 4.jpg

Tapijt is helemaal niet zo moeilijk te reinigen als veel mensen denken

Op een ongelukje van je huisdier zit natuurlijk niemand te wachten, maar mocht het wel gebeuren dan is er geen man overboord. De meeste tapijtvlekken gaan er namelijk met een doek en een beetje lauwwarm water binnen no time uit!

Screenshot_2.jpg

Geluiddempend!

Kies voor een vinylvloer met een houtdessin en haal daarmee de ambachtelijke uitstraling van een houten vloer in huis. Door de unieke geluiddempende eigenschappen van een vinylvloer, klinkt het getrippel van jouw huisdier niet zo hard door de rest van het huis.

LVT-ID-Inspiration-55-Antik-Oak-Dark-Grey-4621003-Natural Living-151007-26536-BW.jpg

Hopelijk maken bovenstaande tips de keuze ietsje makkelijker. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je gerust even een afspraak maken met één van de Desso & Tarkett dealers. Zij verkopen de mooiste vloeren én hebben natuurlijk verstand van zaken. Ze zullen je met veel plezier adviseren!

Lees ook: Hoe kies je een type vloer?