161220 - Header - Rijk Hout.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Warm hout op koude dagen…

Nu de dagen korter zijn, wordt de neiging om gezellig binnen te zitten nog groter dan normaal. In een warme omgeving voelen we ons al snel thuis en er is niks fijner dan het gevoel van geborgenheid, dat een mooi ingericht huis soms kan geven. Warme stoffen, diepe kleuren, veel kaarsen en persoonlijke accessoires zorgen voor een eerste stap in de goede richting. Rijk hout zorgt voor een perfecte finishing touch. En er zijn diverse manieren om rijk hout in huis te halen. We doen wat suggesties…

Over de vloer

Een houten vloer geeft een huis warmte en karakter. Het oogt rijk, verzorgd en authentiek. Er zijn tegenwoordig ook schitterende vinyl- en laminaatvloeren, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Kies dus jouw favoriet en bestel een staal, precies in de kleurtoon die je had bedacht. Geef je huis de boost die het zo goed kan gebruiken.

LVT_ID Inspiration 55_Antik Oak Dark Grey_4621003_Natural Living_151007-26536_kleed bewerkt.jpg

Bron: iD Inspiration Antik oak dark grey, dessotarkett.nl

Maak het af met accessoires

Een houten accessoire kan ontzettend stoer ogen. Deze kandelaars, die bestaan uit verschillende houten elementen, zijn daar het perfecte voorbeeld van. Het is speels en creatief en door de neutrale kleur past deze accessoire in vrijwel elk interieur.

161220 - Rijk Hout - Accessoires - Bron Vosgesparis.jpg

Bron: Vosgesparis.com

De kast op

Een houten kast tegen de muur oogt al snel authentiek. Het brengt sfeer en tegelijkertijd straalt het iets chics uit. Vooral wanneer je gaat voor wat donkerder en warmer hout. Het is prachtig wanneer het hout exact in het kleurenpallet van de rest van je interieur past, zeker wanneer de toon in één van de interieurelementen terugkomt (zoals in dit geval bij het schilderij het geval is). Een stijlvol geheel is dan al snel gecreëerd.

161220 - Rijk Hout - Kastje - Bron Thepinkpagoda.us.jpg

Bron: Blog.thepinkpagoda.us

Om in een lijstje te stoppen

Een houten lijst in huis geeft al snel een gevoel van vroegere tijden. Hele mooie, vroegere tijden. Met landhuizen en butlers. Het mooie aan die vroegere tijden is dat ze ook in het hedendaagse leven absoluut niet misstaan. Juist niet. Een oude houten lijst in een clean en wit interieur geeft een contrast, dat stijl ademt.

161220 - Rijk Hout - Spiegel - Bron Domino.com.jpg

Bron: Domino.com

Aan tafel!

Hier kun je gerust aanschuiven, want deze tafel is waanzinnig mooi. Hij straalt een hele natuurlijke sfeer uit en dat brengt direct rust. De grote plant in de hoek en het gehaakte plaid onderstrepen dat nog eens. Een stijlvol en down to earth geheel is het resultaat.

161220 - Rijk Hout - Tafel - Bron Vosgesparis.jpg

Bron: Vosgesparis.com

Lees ook: In 7 eenvoudige stappen jouw huis verkoopklaar