170102 - Header - Stalen deuren.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Stalen deuren in diverse woonstijlen…

2016 sloten we af met een artikel over de meest prachtige deuren en vandaag nemen we een nieuwe trend op dit gebied onder de loep: stalen deuren. In verschillende soorten en maten. Sommigen klappen open, anderen zijn te schuiven. De één heeft kleine raampjes, de ander bestaat juist uit één vlak. Het leuke aan stalen deuren is dat ze een design woning nog strakker maken, maar ook in een luxueus of juist erg speels huis een mooie aanvulling zijn. Als het op interieur aankomt, zijn er namelijk twee stijlvolle opties: of je gaat voor contrast óf je gaat voor eenheid. Zeker in het geval van stalen deuren kun je dus meerdere kanten op. We selecteerden onze persoonlijke top 5 voor je...

Zwart wit

170102 - Stalen deuren - Zwart wit - Decor8.jpg

Bron: Decor8blog.com

In een sober interieur waarin enkel accessoires en het mooie kleed op de vloer speels zijn, past een stalen deur perfect. De eenvoud klopt volledig met het dito kleurenpalet. Doordat de deur schuifbaar is, wordt een soort speelsheid gecreëerd en de venstertjes zorgen voor een terugkerend patroon dat rust met zich meebrengt. Wat een heerlijk huis is dit.

Tussenruimte

170102 - Stalen deuren - Tussenruimte - Planetdeco.fr.jpg

Bron: Planetdeco.fr

Het is fijn als je in huis de luxe hebt om gebruik te maken van tussenruimtes. Op deze manier schep je rust en overzicht in je huis. Echter, meerdere kleine kamers kunnen er ook voor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je ruimte iets beperkt wordt. Om je woning toch zoveel mogelijk adem te geven, is een glazen pui tussen twee ruimtes een ideale oplossing. En wanneer die glazen pui omrand is met stijlvol staal, is een prachtig plaatje binnen no time een feit...

Warmte

170102 - Stalen deuren - Design - Thedesignchaser.jpg

Bron: Thedesignchaser.com

We gaven het al even aan: ook in een speels interieur kan een stalen deur enorm goed tot zijn recht komen en daar is deze slaapkamer het perfecte voorbeeld van. Door voor diepe kleuren te kiezen, meerdere vloerkleden neer te leggen en kussens op bed te plaatsen waar je spontaan in weg wilt zakken, wordt een huiselijk geheel gecreëerd; een slaapkamer waar menigeen van droomt. De stalen deuren zorgen ervoor dat deze mooie ruimte niet wordt afgesloten, maar juist ook vanuit andere kamers te bekijken is. Groot gelijk! Het is toch zonde om zo'n mooie ruimte te verstoppen?

Lekker landelijk

170102 - Stalen deuren - Tuin - Gardenista.com.jpg

Bron: Gardenista.com

Stalen deuren en ramen hebben doorgaans een industriële uitstraling. Maar dit element in huis kan soms ook ogen alsof je je in een tuinhuis bevindt. Dat is in dit specifieke geval erg goed gelukt! De groene kleur van het staal helpt daar absoluut bij. Maar ook het feit dat de venstertjes klein zijn suggereert het effect van een kas. Tot slot doet het vele hout, dat we in deze keuken zien, goed zijn werk!

Minimalistisch

170102 - Stalen deuren - Modern Minimal - Sabonhomeblog.jpg

Bron: Sabonhomeblog.tumblr.com

Minimalistisch is prachtig. Het geeft rust, het ademt stijl en stalen deuren lijken te zijn uitgevonden voor de Modern Minimal woonstijl. Witte muren, zwarte stalen deuren en verder niet al teveel opsmuk. Prachtige, stijlvolle eenvoud!

Lees ook: Stoer denim: De meest relaxte woonstijl voor 2017