Industrieel_Wonen_PerRuimte_slaapkamer_1.jpg

Bron: Laminart Painted black laminaat vloer Tarkett

AddThis disabled due to cookie consent.

Slaapkamer blues

In ons drukke leventje lijkt het wel alsof alles sneller moet. De vraag is of we daar nou zo blij van worden. Steeds meer mensen kiezen voor minder prikkels, minder ’hard gaan’ en gaan daardoor meer genieten! Thuis vertaalt zich dat in een sfeervolle slaapkamer waarin het volop ‘relaxen’ is. De nieuwste trendkleuren denim blauw, cognac en bordeaux rood geven de industriële woonsfeer een modische draai. Maar de stoere, rauwe basis blijft natuurlijk!

Stoer & comfortabel

Ga aan de slag met jouw ‘droomslaapkamer’ en laat je inspireren door de nieuwste look voor de industriële woonstijl. De basis is rauw en stoer met een oude buitenmuur, een sterke laminaat vloer met verweerde houtstructuur en een mix van vintage objecten en design klassiekers zoals de beroemde Jieldé lamp uit Frankrijk en het metalen bijzettafeltje van Benjamin Hubert voor Moroso. Maak je bed niet te ‘netjes’ op en mix het linnen bedtextiel met een wollen plaid en een leuke verzameling van sierkussens in verschillende kleurtjes. Zoek het contrast in verschillende materialen, zoals hout, metaal, steen en leer voor een mannelijke uitstraling.

Industrieel_Wonen_PerRuimte_slaapkamer_2.jpg

Bron: Premium Vinyl tegelvloer Tarkett, tafel Benjamin Hubert voor Mosoro, sfeerbeeld VT Wonen van fotograaf Jeroen van der Spek, Desso Denim collectie van Desso

Het nieuwe blauw

We kunnen er niet meer omheen; blauw is de nieuwe hoofdkleur in het interieur. Voor de inrichting van de slaapkamer is een kamerbreed tapijt of vloerkleed een zachte en comfortabele basis. Maar wat is de leukste tapijtcollectie om hier neer te leggen? De nieuwe Desso Denim collectie bestaat uit 7 verschillende denimkleuren, die je met elkaar kunt combineren. De versleten look van het tapijt geeft de perfecte stoere look. En heb je nog een oude metalen garderobe rek of fabriekstafel staan? Hergebruik ze dan in je interieur; ijzersterk en bij beschadiging worden ze alleen maar mooier. Decoreer met een verzameling oude objecten die je vindt in een werkplaats of op de markt.

Industrieel_Wonen_PerRuimte_slaapkamer_3.jpg

Bron v.l.n.r: kandelaren van Diesel Living voor Seletti, nieuw behang Spoiled Copper van Piet Hein Eek voor NLXL lab en Laminart Painted black laminaat vloer van Tarkett

Cool Metaal

Metaal is het meest duurzame materiaal om toe te passen in je interieur. Het is 100% recyclebaar en de warme optiek van koper, messing en brons zijn de komende jaren en vogue. Cool voor in dit industriële interieur zijn de nieuwe kandelaren van Diesel Living in de vorm van bronskleurige bouten, schroeven en moeren. Piet Hein Eek vond zijn geoxideerde metalen wand in zijn werkplaats zo mooi dat hij het fotografeerde en er een fotobehang collectie voor NLXL Lab van maakte. Een prachtig decoratief decor voor de muur achter je bed! Naast het bekende beton grijs signaleren we steeds meer de donkere antraciet en bijna zwart kleuren voor vloeren en wanden. Het liefste met een verweerde of ‘fire-coated’ look. Laat je eens inspireren door de nieuwe Premium Vinyl vloeren van Tarkett voor een stoere en sterke basis in jouw slaapkamer.