161016 - Header - Beddengoed.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Slaap zacht onder dit prachtige beddengoed…

Slapen, daar houden we van. Toch? Niks zo fijn als in een schoon bed te kruipen, de dekens over je heen te trekken en je ogen te sluiten. Op naar dromenland. Dit dagelijkse ritueel wordt nog nét even leuker als jouw beddengoed ook stylish-verantwoord is. Wit beddengoed is bijvoorbeeld prachtig, maar het is ook zeker de moeite waard om eens een print of dessin uit te proberen. Het bed (en zeker als het tweepersoons is) beslaat namelijk een aanzienlijk gedeelte van je slaapkamer. En precies daarom is kiezen voor een mooi stukje stof voor om je dekens een must. Toe aan wat inspiratie? Lees snel verder…

Wit en crisp

161016 - Beddengoed - Wit - Bron Domino.com.jpg

Bron: Domino.com

We zeiden het al even; wit beddengoed is altijd top. Het zorgt voor rust in je slaapkamer en zorgt gevoelsmatig voor meer licht. Wanneer je op zoek bent naar speelsheid, kun je altijd wat vrolijke kussens toevoegen en voor het plaatsen van gezellige accessoires hoef je ook niet bang te zijn. Met een wit dekbed, kun je namelijk wel een potje breken. Je maakt het precies zo frivool of minimalistisch als jij wil. Heerlijk toch?

Romantisch

161016 - Beddengoed - Romatisch - Bron Decoholic.jpg

Bron: Decoholic

Met dit speelse dekbed haal je binnen no-time een romantische sfeer de ruimte in. Het Marokkaans-aandoende dessin doet denken aan prachtige souks en avonden op een kleedje onder de sterren. Brand er wat kaarsen bij en de sfeer is compleet.

Wit met een touch

161016 - Beddengoed - Wit geblokt - Bron Amy I Homey Oh My.jpg

Bron: Amy I Homey Oh My

Vind jij het heerlijk om de rust in huis te bewaren, maar vind je een helemaal wit dekbedovertrek toch wat gewoontjes? Een klein, subtiel dessin op je witte dekbed kan het ook perfect doen. In dit voorbeeld zien we hoe de grafische lijnen een strak karakter aan de slaapkamer geven. We zeggen het wel eens vaker en het blijkt hier opnieuw: easy does it!

Karakteristieke print

161016 - Beddengoed - Bloemen - Bron Littlemisshomes.com.jpg

Bron: Littlemisshomes.com

Vind jij rust in de slaapkamer minder belangrijk dan sfeer, kies dan vooral voor een sprekende print. Deze donkere bloementint bijvoorbeeld. Hij doet ons erg aan het vroegere Italië denken. Buena notte!

Lichte tinten

161016- Beddengoed - Groen - Bron Thedesignchaser.com.jpg

Bron: Thedesignchaser.com.jpg

De reden dat mensen vaak voor wit beddengoed kiezen, heeft veelal te maken met het rustelement zoals we al eerder schreven. Wanneer je echter voor diverse rustige kleuren in één kleurcategorie kiest en je werkt hierbij nog steeds met grote vlakken, is het resultaat minstens net zo rustig en je interieur net dat beetje interessanter.

Lees ook: Een koffiecorner in je eigen huis. Zo doe je dat!