160926 - Header - Sequins.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Schitterend sequins haal je zó in huis…

All that glitters is gold… Ben jij een echte ekster? Kun je geen genoeg krijgen van wat glam hier en daar? En begrijp jij bovenal als geen ander dat glimmers heus niet alleen voor kerst bedoeld zijn? Dan ga je ontzettend genieten van al dat komen gaat. Vandaag zetten we namelijk sequins – ook wel lovertjes genoemd – in de spotlight. De trend die we nu in het straatbeeld al een aantal jaar voorbij zien komen, is ook steeds meer geaccepteerd op interieurniveau. Je kunt deze trend doorvoeren op een subtiele manier of meer op een ‘je-kunt-er-niet-omheen’ wijze. Maar hoe dan ook, als je het goed doet, is het eigenlijk altijd een schitterend succes…

Subtiel

160926 - Sequins - Op je bed - Bron Bloglovin.jpg

Bron: Blogloving

In dit enigszins sobere interieur doen lovertjes het ook onwijs goed, zij het iets minder opvallend. Door de glimmende plaatjes door een plaid heen te weven, glimmen ze je niet dusdanig tegemoet dat ze meteen de hoofdrol in het interieur opeisen, maar zorgen ze wel voor wat glans aan het geheel. Lekker subtiel en een prachtige finishing touch dus.

De complete muur

160926 - Sequins - Op de muur - Bron Madebygirl.blogspot.com.jpg

Bron: Madegirl.blogspot.com

Dit is absoluut het meest heftige voorbeeld in deze reeks: een complete muur van glimmers. Toegegeven: hier heb je wat lef voor nodig, maar stijl het nauwkeurig af en jouw huis rockt als nooit tevoren! Ons advies: kies voor accessoires in één kleurtint. Bijvoorbeeld poederroze, smaragdgroen of babyblauw. In de mix komen de lovertjes dan namelijk nog beter tot hun recht en wordt een geheel eerder gecreëerd.

Eén schitterend element

160926 - Sequins - Kunststuk - Bron Coco.kelly.jpg

Bron: Coco Kelly

Wanneer je voor één schitterend element kiest (en ja, dat bedoelen we in dit geval letterlijk), heb je met gemak de eyecatcher in de ruimte bepaald. Een ruimte heeft niet veel meer nodig dan dit. De zwevende haai is in dit geval een bizar indrukwekkend voorbeeld hiervan. Hoewel de ruimte eenvoudig is ingericht, is het door de haai ineens boordevol karakter en kracht. Easy does it. Opnieuw en opnieuw.

Heel bescheiden

160926 - Sequins - Kussen wit - Bron Ucreate with kids.jpg

Bron: Ucreate with kids

Dit goud glimmende kussen zou je bijna over het hoofd zien, maar het ligt er toch echt! Met zijn subtiele glans, voegt het precies dat beetje glamour toe dat dit verder zeer minimalistisch ingerichte huis nodig heeft. De combinatie met het rijke nepbont in de stoel maakt de ruimte af.

Boho chique

160926 - Sequins - Boho - Bron theiainteriordesign.tumblr.com.jpg

Bron:Theia Interior Design

Zorg voor wat kaarsen, lantaarns en mooi hout en het Bali gevoel is al snel gecreëerd. Voeg daar een mooi sequinkussen aan toe en de 1001-nacht sfeer is een feit. Schenk dat glas rode wijn maar in, schop je schoenen uit en kruip met blote voeten lekker weg in deze fijne berg met kussens. Genieten!