161031 - Header - Overdaad Schaadt. Niet.jpg

Bron v.l.n.r.: NY Times, decor8blog.com, blogthepinkpagoda.us

AddThis disabled due to cookie consent.

Overdaad schaadt. Niet

Het gaat tegenwoordig vaak over minimalisme. De kunst van het weglaten. Plaats vooral niet teveel in huis en kies alleen voor items die je écht blij maken. Ontzettend mooi als je dit voor elkaar krijgt, dat lukt zeker niet iedereen. Heb je er moeite mee? Wij helpen je week in, week uit doormiddel van een heleboel inspiratie! Maar misschien, want dat kan natuurlijk ook, is jouw stijl wel heerlijk extravagant en kun je ontzettend genieten van juist véél en opvallend. Dat kan ook absoluut prachtig zijn, maar vergt wel wat andere skills. Het is namelijk nog een veel grotere uitdaging om met ontzettend veel in huis, nog steeds rust en overzicht te behouden. Wij vonden een aantal interieurs waarbij de ‘kunst van het zoveel mogelijk in huis zetten’, was toegepast. Met een grote K welteverstaan. En God, wat kan dat ontzettend mooi zijn!

Vazen en schilderijen

161031 - Overdaad Schaadt. Niet - Kastje - Bron The Pink Pagoda.jpg

Bron: blog.thepinkpagoda.us

Accessoires zijn key wanneer je de extravagante woonstijl wil toepassen. Van vazen tot boeken en van schilderijen tot diverse patronen. Ben je een beginner? Dan doe je er misschien goed aan om voor een rustig kleurenpatroon te kiezen en daarbinnen met je inrichting te spelen. Dat kan prachtig uitpakken, zoals we op deze foto kunnen zien!

Caramba

161031 - Overdaad schaadt. Niet - Oranje bank - Bron Abigail Ahern.jpg

Bron: abigailahern.com

Kies voor één à twee elementen die je groots uit wilt lichten, zoals in dit geval kleden en cactussen. Het geeft een speels effect en we wanen ons bij het zien van dit interieur per direct in Mexico. De oranje bank die het middelpunt vormt, onderstreept nog eens dat je niet bang hoeft te zijn voor veel. Zolang het maar in balans is, kan het allemaal prima.

Lijnenspel

161031 - Overdaad schaadt. Niet - Grafisch - Bron We heart.jpg

Bron: we-heart.com

Ook op een minimalistische manier kun je extravagant zijn. Klinkt tegenstrijdig? Begrijpen we. Toch is deze kamer in een hostel in Valencia hier het perfecte voorbeeld van. We zien kleuren en vormen die continu met elkaar clashen en toch ook een rustige eenheid vormen. Ongelooflijk goed gedaan dit. Wil jij iets dergelijks in je eigen huis? Kies dan een kleurenpatroon waar je je goed bij voelt, zorg voor goede patronen met mooie vormen en ga vooral lekker aan de slag!

Rijke materialen

161031 - Overdaad schaadt. Niet - Classic - Bron Decor 8.jpg

Bron: decor8blog.com

Wanneer de materialen die je gebruikt van goede kwaliteit zijn, sla je bijna nooit de plank mis. Je kunt dan dus gerust voor én ornament én levendige schilderijen én een velours bank én kussens met print én een grafisch tapijt gaan. Zolang de rijkheid van de materialen voorop staat, is hier geen centje pijn.

Uit dezelfde periode

161031 - Overdaad schaadt. Niet - Alles - Bron NY Times.jpg

Bron: NY Times

We zien eigenlijk keer op keer dat er in interieurs die overdadig zijn toch eenheid zit. Dat lijkt dan ook de overkoepelende truc te zijn. In dit interieur zien we dat de periode waaruit zowel meubels als accessoires afkomstig zijn, de gemene deler is. Deze woonkamer staat ongelooflijk vol. En toch klopt het geheel.

Een kleurrijk geheel

161031 Overdaad Schaadt. Niet - Kleurrijk - Matthew Williamson.jpg

Bron: matthewwilliamson.com

Durf, dat schijnt het allerbelangrijkste ingrediënt te zijn voor een overdadig interieur dat ogenschijnlijk helemaal klopt. Ben niet bang voor felle kleuren, drukke dessins, uitgesproken vormen of bijzondere materialen, maar neem gewoon in huis waar je blij van wordt. Zelfs als dat een handje vol pluimen op een boomstam is. Wanneer het met overtuiging in huis is geplaatst, zul je zien dat het al snel goed voelt!

Lees ook: Contrast in je interieur, zo doe je dat!