160713 - Header - De mooiste ornamenten.jpg

Bron v.l.n.r.: NSMBL, Dana Tomic Hudges, Walhalla

AddThis disabled due to cookie consent.

Ornamenten maken elk huis stijlvol

Ornamenten, wie houdt er niet van? Je denkt bij ornamenten misschien aan 16e-eeuwse landhuizen of grachtenpanden waar je ‘u’ tegen zegt, maar ook in een modern interieur komen ornamenten uitstekend tot hun recht. Van strak tot klassiek en van wit tot zwart of zelfs felgekleurd, met ornamenten kan je alle kanten op. Wij sprokkelden de mooiste interieurs met ornamenten voor je bij elkaar en zetten ze op een rijtje. Geniet van de inspiratie!

160713 - De mooste ornamenten - Bron Walhalla.com.jpg

Bron: Walhalla.com

Van muur tot plafond

Ornamenten geven elk interieur een statige look and feel. Je kunt ze toepassen op muren en tegen plafonds, maar waarom eigenlijk niet gewoon allebei? In dit interieur zie je hoe een cleane hal in enkel nude tinten toch speels oogt. Op de muren zijn de ornamenten strak, maar tegen het plafond wordt met een krul hier en daar wat meer frivoliteit gecreëerd. Een mooie balans dus, precies zoals we het graag zien.


160713 - De mooiste ornamenten - Bron Beeldpunt.com.jpg

Bron: Beeldpunt.com

Antraciet voor wat karakter

Voor wie ornamenten iets te zoet vindt is er een eenvoudige oplossing: schilder je plafond zwart dan wel antraciet. Het romantische randje is er zo meteen vanaf en een stoerdere sfeer wordt hierdoor gemakkelijk gecreëerd. De truc maakt zelfs dat je kinderlijk eenvoudig een stukje grunge in huis haalt. Lekker gedurfd. Mooi hoor.


160713 - De mooste ornamenten - Bron Dana Tomic Hudges.jpg

Bron: Dana Tomic Hudges

Van haard tot plafond

Wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ vinden het schitterend als je je interieur lekker strak houdt. Stoere meubels, een karakteristieke vloer en verder weinig poespas. Dat wil zeggen: met uitzondering van plafond en haard. Hier mag frivoliteit hoogtij vieren. Want wat is het contrast tussen stoer en frivool onwaarschijnlijk mooi.


160713 - De mooste ornamenten - Bron Wonen.nl.jpg

Bron: Wonen.nl

Ornamenten en behang

Ornamenten ogen snel een beetje klassiek of ouderwets, maar combineer ze met een behang dat helemaal van nu is en je ondervangt het ouderwetse karakter binnen no-time. Bovendien kan je de ornamenten zo strak houden als je zelf wilt en dat biedt mooi tegenwicht tegen het eventueel wat drukkere behang. Speels en strak dus en dat alles in één interieur.


160713 - De mooiste ornamenten - Bron NSMBL.nl.jpg

Bron: NSMBL.nl

Een plafond vol ornamenten

Wanneer je plafond gewoon wit is kun je met het reliëf best wat spelen. Kies een rustig kleurenpalet voor je meubels en accessoires, houd de muren zo leeg mogelijk, neem gordijnen die niet afleiden en je kunt met de plafondornamenten helemaal los. Op de bank liggen en naar het plafond staren is in jouw woonkamer straks echt geen straf meer.