161129 - Header - Kindvriendelijke vloeren.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Op deze vloeren kunnen de kinderen lekker spelen

Het is woensdagmiddag en er komen vriendjes spelen. Kind één komt op een stepje de kamer binnen, terwijl kind twee de lego over de vloer verspreidt. Ondertussen gooit kind drie de limonade om en kind vier struikelt. Het is geen onwaarschijnlijk scenario. En mede daarom is het bij het inrichten van een nieuw huis een goed idee om aan het uitzoeken van een vloer veel aandacht te besteden. Want wat maakt een vloer precies kindvriendelijk? Wij zetten drie aanbevelingen voor je op een rijtje. Kijk gerust eens wat je er van vindt!

Tapijt

Tapijt is om meerdere redenen een goede keuze. Het is namelijk zacht om op te spelen, waardoor geschaafde kinderknietjes voortaan tot het verleden behoren. Daarnaast zal je, wanneer er boven drie kinderen rondrennen, veel minder geluidsoverlast ervaren dan bij parket, laminaat of vinyl het geval is. Wat je misschien nog niet wist over tapijt: het is ook gezonder! In elk huis zweven namelijk fijne stofdeeltjes rond. Tapijt zorgt ervoor dat deze deeltjes worden vastgehouden en dat bevordert de ademhaling. Maar misschien nog wel het leukste aan tapijt: het is een makkelijke manier om de kinderslaapkamers of speelkamer een kleurrijke twist te geven!

DESSO AirMaster® for Home.jpg

Bron: DESSO AirMaster® for Home

Laminaat

Laminaat is prachtig en zeker het overwegen waard. Laminaat is namelijk ontzettend praktisch in onderhoud. Valt er een boterham met pindakaas op de grond? Laminaat heb je zo schoongeveegd! Wat daarnaast erg fijn is: het is kras en slijtvast. De kinderen kunnen dus naar hartenlust met fietsjes en autootjes door de kamer crossen.

Bron-Tarkett Laminaat Laminart White hype.jpg

Bron: Tarkett Laminaat Laminart, White hype

Premium Vinyl Stroken

Een andere goede optie voor een huishouden met kinderen: Premium Vinyl Stroken! Ook deze zijn erg makkelijk te onderhouden en eenvoudig schoon te maken. Of er nou lijm wordt geknoeid tijdens het knutselen of er gaat een beker limonade over de vloer tijdens tikkertje: met Premium Vinyl Stroken is er geen reden voor paniek! Dit materiaal is namelijk binnen afzienbare tijd schoongemaakt en ook nog eens vochtbestendig. Daarnaast kunnen kinderen ook hier zo enthousiast als ze willen met speelgoed aan de slag, want van krassen heb je met Premium Vinyl Stroken niet snel last.

Tarkett Premium Vinyl Limed oak grey.jpg

Bron: Tarkett Premium Vinyl Stroken, Limed oak grey

Lees ook: Welke vloer kies wanneer je huisdieren hebt?