160912 - Header - Mat-Glans.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Mat en glans: een goed team in huis!

Contrasten in huis werken. Contrast zorgt namelijk tegelijkertijd voor balans en speelsheid, maar bijvoorbeeld ook voor zowel stijl als huiselijkheid. Deze uitkomsten zien we vooral wanneer de contrasten weloverwogen worden aangebracht. En het liefst slechts op een aantal fronten. Overdaad schaadt, dat geldt ook op interieurgebied (enkele uitzonderingen daargelaten). De combinatie mat en glans is een voorbeeld van een mooi contrast in huis. Vooral omdat dit contrast vaak met accessoires wordt gecreëerd en dus makkelijk door te wisselen is. Inspiratie nodig? Scroll gerust even verder…

Industrieel & Glamour

In dit interieur zien we meerdere contrasten, maar het contrast is voor een groot deel gebaseerd op het verschil in materiaal; mat en glans. Wat dit interieur namelijk laat spreken, is de metallic gouden plantenpot die op de kast geplaatst is. De glimmende borden aan de muur hebben zeker ook een grote rol. Ze zorgen voor een tikje glamour in dit verder nogal sobere interieur. En zo is de balans met een kleine truc binnen no-time gerealiseerd.

50 tinten blauw

160912 - Mat-glans - Blauw - Bron Aventure Deco.jpg

Bron: Aventure Deco

De muur op deze afbeelding is matter dan mat. Maar het chromen kastje zorgt, in combinatie met de glanzende vazen, voor wat leven. Dit interieur heeft zeker karakter, maar doordat alles in de goud/blauwtinten is gekozen, blijft de rust behouden.

Muur vs. aanrechtblad

160912 - Mat-glans - Aanrecht - Bron Interiorcrisp.blogspot.com.jpg

Bron: Interiorcrisp.blogspot.com

Dit contrast zit hem in twee duidelijk aanwezig zijnde vlakken: de muur en het aanrechtblad. De muur is speels door de verschillende kleuren die hier voorzichtig op zijn aangebracht, het blad is op zijn beurt speels omdat het alles reflecteert wat in deze ruimte geplaatst is, zelfs de muur. Maar doordat het twee met zorg gekozen rustige vlakken zijn, is dit interieur compleet in balans.


Licht steelt de show

160912 - Mat-glans - Lamp - Bron Planet-deco.fr.jpg

Bron: Planet-deco.fr

In dit interieur zien we vrij weinig glans. De bank, de muren en het tapijt hebben een sobere uitstraling en ook de planten zorgen voor een rustige, natuurlijke sfeer. Doordat voor enkel zwart-wit foto’s is gekozen, geven ook deze een ingetogen gevoel. Hetgeen dit interieur wat luxe geeft, zijn de lampen en de stoel met glimmendframe. Het mat-glans contrast in dit interieur is zeer subtiel, maar doet absoluut zijn werk!

De ultieme combinatie

160912 - Mat-glans - Zwart - Bron Claire Brody.jpg

Bron: Claire Brody

Dit voorbeeld laat precies zien hoe mat en glans elkaar kunnen versterken. We zagen het eerder al bij het blauwe interieur: één kleur met verschillende materialen werkt! En in dit zwarte interieur is dat misschien wel meer dan ooit het geval. De glimmende tegels steken schitterend af tegen de matte muur en de bescheiden glans van de waterkan en lamp doen het erg leuk tegenover de houten elementen op de plank.

Lees ook: Interieurinspiratie op niveau