161207 - Header - Kerstversiering.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Liever geen traditionele kerstversiering? Zo fleur je je huis op anno 2016…

De boom en de kaarsen, de zuurstokken en de lichtgevende sneeuwpop; het is allemaal erg gezellig. Maar stylish? Niet perse. Daarom zijn wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ naar oplossingen op zoek gegaan. En we hebben er een aantal gevonden! Er is namelijk ontzettend veel moois te bedenken qua decoratie wat wel ‘kerstig’ aanvoelt, maar niet het gevoel geeft dat het tuincentrum zojuist in je huis tot leven is gekomen. Van ongelooflijk clean tot vrolijk en speels en van prachtig pompeus tot superstoer; we zetten de leukste kerstversiering voor je op een rij…

Hang de vlag maar uit

Met mooie illustraties en posters kun je op een stijlvolle manier de kerstsfeer in huis brengen. Zorg ervoor dat na de kerst die hippe wereldkaart of modetekening weer op zijn plek hangt, maar kies rondom de feestdagen voor een strakke vlag of stijlvolle kerstposter in een mooie lijst. Op deze manier blijft je interieur rustig, maar haal je wel het kerstgevoel naar binnen. En laten we eerlijk zijn: dat is een erg fijn gevoel om in huis te hebben.

161207 - Kerstversiering - Vlag - Bron Rastall and Daughters.jpg

Bron: RastallandDaughters.com

Alternatieve kerstballen

Kerstballen hoeven helemaal niet in goud zilver of rood te worden opgehangen. Het is ook een optie om voor een transparante variant te kiezen. Het leukste aan deze variant is dat je zelf kunt beslissen hoe je hem afstyled. Ga voor twijgjes of voor glitters, mooie linten of witte piepschuimbolletjes. Alles is mogelijk. Zorg wel dat je het aan een mooi touwtje ophangt, dat maakt dit styling idee namelijk helemaal af.

161207 - Kerstversiering - Twijgjes - Bron vtwonen.nl.jpg

Bron: vtwonen.nl

Een stok achter de deur (of aan de muur)

Kerstballen zijn natuurlijk bedoeld om in de boom te hangen, maar probeer als je dat leuk vindt vooral ook eens iets anders. Door al die gezellige glimmers bijvoorbeeld aan een houten tak te bevestigen, creëer je een waanzinnig mooi stuk voor aan de muur. Het oogt speels, stijlvol en ontzettend gezellig.
161207 - Kerstversiering - Tak & ballen - Bron Houseofvalentina.com.jpg

Bron: Houseofvalentina.com

Van links naar rechts geslingerd

Kerstdagen zijn feestdagen en feestdagen vragen om slingers. Kies dus voor de leukste zilveren, gouden, rode en groene varianten en hang deze kris kras door elkaar, voor je raam op. Het geeft een speels effect dat op een goede manier rommelig oogt. Ook leuk zo rondom de kerstdagen: bouw een klein altaartje op één van je bijzettafeltjes. Dat hoeft helemaal niet perfect te zijn (liever niet zelfs), maar is wel hét excuus om een paar weken per jaar eens lekker los te gaan met een mooie verzameling kitscherige kerstspulletjes.

161207 - Kerstversiering - Slingers - Bron Britt Morin.jpg

Bron: Britt Morin

Lekker pompeus

Kerst hoeft natuurlijk helemaal niet ingetogen gevierd te worden, soms heb je er namelijk onwijs veel zin in om eens lekker groots uit te pakken. Een mooie manier om dat te doen, vinden wij het uitvouwen van gekleurde pompons. Wanneer je de achtergrond en attributen er omheen relatief rustig houdt, kun je voor een mooie combinatie van aanwezige kleuren kiezen. Sfeer is op deze manier binnen no-time gecreëerd. Vooral als je er wat mooie kersttakken tussendoor verwerkt.

161207 - Kerstversiering - Pompoms - Red Magazine.jpg

Bron: Red Magazine

Simpeler dan simpel

Wil jij geen grootse kerstboom in huis, maar vind je het wel leuk om de suggestie van een dennenboom te wekken? Dan is deze optie iets voor jou. Hij is kinderlijk eenvoudig te creëren en wanneer je een faux fur kleedje op de grond legt, plus een gezellige zilveren slinger over een strakke stoel drapeert, is dat heerlijke winterse gevoel binnen een handomdraai in je huis aanwezig.

161207 - Kerstversiering - Alternatieve boom - Bron OneKindDesign.com.jpg

Bron: OneKindDesign.com