Kleurrijke kleden in het moderne interieur.jpg

Bron: Desso Asteranne vloerkleden, iD Inspiration PVC vloer, www.dessotarkett.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Kleurrijke kleden in het moderne interieur

Ben je op zoek naar wooninspiratie voor de zitkamer? Wacht dacht je van een beetje kleur in huis! In het moderne interieur maak je met vierkante kleden in verschillende kleuren een stijl statement. De grote kleurvlakken op de vloer verrijken de sfeer als hedendaagse kunst. De rest van het decor en de designmeubelen in deze zitkamer zijn neutraal van kleur. Zo blijft de totale uitstraling minimalistisch en ingetogen chic. Maar ongemerkt wordt het door het vrolijke rood toch een stuk gezelliger.

Bron v.l.n.r: Parade Touch eXtra tapijtcollectie van www.dessotarkett.nl, alvarodiazhernandez.com

Ruimte voor comfort

Mensen met een minimalistische smaak houden van een moderne sfeer zonder te veel poespas. Felle kleuren hebben meestal niet de voorkeur maar daar hoeft het interieur niet minder sfeervol van te worden. Door te spelen met architectonische vormen, verschillende materialen en een mix van structuren komt dit interieur tot leven. Met een vloerkleed is de zitkamer meteen zacht en comfortabel. Voor een extra luxe uitstraling is de stylingtip: laat een kleed op maat maken van een tapijt met een hoge gesneden pool, uit de Parade collectie van DessoTarkett. Door de vleug in het kleed krijg je dat rijke gevoel en de lichtgrijze kleur werkt rustgevend in de totale ruimte.

Bron v.l.n.r: Desso Asteranne vloerkleden en iD Inspiration PVC vloer van www.dessotarkett.nl, kaars LUNEdot van lunedot.com, lamp Optical-light van leebroom.com

Spelen met zwart

In een interieur van naturellen, wit en grijzen is de accentkleur zwart onmisbaar. Door te spelen met zwarte accenten ontstaat contrast en dat zorgt weer voor dynamiek in de sfeerbeleving. Dé trend in design accessoires is de combinatie van zwart met wit verwerkt in grafische dessins. Toch vinden wij een klein rood kleuraccentje erbij niet verkeerd. Coco Chanel deed dat ook al met haar lippenstift en wij doen het met….tapijt!

Bron v.l.n.r: kastensysteem Inmotion van Neuland Industriedesign voor mdfitalia.com, Bordbar van bordbar.de

Opbergmeubel of Moderne Kunst

In de woontrend Modern Minimal signaleren we meubelen die lijken op moderne kunst. De strakke grafische lijnen en vlakken in het nieuwe kastensysteem van MDF Italia is zo mooi dat je vergeet dat je er ook nog iets in kunt opbergen. Ook de Bordbar is een designobject dat als een kunstwerk in de ruimte lijkt getekend met een zwarte filtstift. De houtblokken voor de open haard vergroten het surrealistische effect.