5142.00.027 Header Kerst.jpg

Bron v.l.n.r: showhome.nl, noridcdesign.ca, tanjavanhoogdalem.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Je huis tijdens de feestdagen stijlvol aankleden? Zo doe je dat.

De feestdagen zijn heer-lijk. Goud, glitter, lampjes overal. Aan de ene kant te gek. Aan de andere kant… soms een beetje too much en je huis wordt er niet altijd stijlvoller van. Is niet erg, maar we houden niet allemaal van die hysterie in huis. Goed nieuws: je kunt de feestdagen stijlvol doorbrengen. We gingen op zoek naar inspiratie en delen dat graag met jou.

171125 Feestdagen - Bron My Paradisi.jpg

Bron: myparadissi.com

Keep it clean

Een sfeervol interieur hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een mooie krans boven de openhaard doet wonderen. De ronde vorm brengt wat speelsheid in je styling, zonder dat het meteen too much is. En wil je de minimalistische stijl compleet doorvoeren tot de cadeautjes aan toe? Pak alles dan in zwart-wit pakpapier in, zo ziet je huis er zelfs met de kerst opgeruimd uit.

171125 Feestdagen - Bron Tanjavanhoogdalem.nl.jpg

Bron: tanjavanhoogdalem.nl.

Zeg het met woorden


Is al die glitter en glamour je echt teveel? Kies dan gewoon een goede poster. Met een mooi lettertype of (kerstbomen) patroon. Je kunt natuurlijk ook zelf een mooie poster creëren. Dat maakt je interieur extra persoonlijk en daarnaast is het een bijzonder cadeau. Grootste voordeel aan deze manier van feestdagenversiering? Het kost minder tijd dan de kerstboom versieren. Poster in de lijst, lijst aan de muur. En klaar…

171125 Feestdagen - Mydomaine.com.jpg

Bron: mydomaine.com

Laat je boom kaal

Een versierde boom is traditie en het is gezellig om zo’n boom samen op te tuigen. Maar het past niet perse in ieder interieur. Soms zijn al die versieringen veel te druk. Een kale boom is een prima alternatief. Vooral als je huis verder prachtig gestyled is met een rijk kleed en een gouden spiegel zoals hier.

171125 Feestdagen - Showhome.nl.jpg

Bron: showhome.nl.

Grijs it is

Deze muur is fantastisch. En door er zo’n strak rekje aan te monteren, creëer je een plek waar je heel het jaar door mee kunt spelen. Met kerst hang je er een sterrenslinger overheen, met pasen versier je het met paaseieren en met de herfst hang je er leuke lampionnetjes in. Liefst in de kleur die matched met de muur, dan klopt het plaatje weer helemaal. Precies zoals we het graag zien.

171125 Nordic Design .jpg

Bron: nordicdesign.ca

Kaarsen zorgen voor warmte

Het is heel simpel. Houd je hele huis rustig. Leg een zwart linnen tafelkleed op je tafel en koop een verzameling sprankelende kaarsenhouders. Je kunt het zo speels of minimaal maken als je zelf wilt. Want misschien vind je wat sneeuwbollen of schattige huisjes ertussen wel gezellig, maar een verzameling kaarsen op zich, brengt al heel veel warmte in huis.