160704 - Header - De Mooiste Vides.jpg

Bron v.l.n.r.: Topdreamer, Design Milk, Stylefiles

AddThis disabled due to cookie consent.

Interieur inspiratie op niveau

Heb je een woonruimte met een heerlijk hoog plafond? Maak daar dan vooral gebruik van. Door een vide te bouwen, creëer je ruimte, maar ook speelsheid. Wanneer je een vide bouwt, bestaat je huis ineens uit lagen en daardoor leeft de kamer, keuken of slaapkamer nog net een beetje meer. Vides zijn er in allerlei soorten en maten. Van een extra ruimte in huis om even rustig een boek te lezen, terwijl je het familieleven in de keuken gadeslaat, tot een plek om je bed neer te zetten, zodat je beneden meer ruimte hebt om te leven. Wij van ‘Wat-is-jouw-stijl?’ zijn in ieder geval gek op de hoge leefruimtes. En we delen de allermooiste exemplaren natuurlijk graag met je.

160704 - De mooiste vides - Bron Design Milk.jpg

Bron: Design Milk

Een woonkamer op de tweede

Doorgaans bevindt de woonkamer zich op de benedenverdieping. Maar deze oplossing vinden we ook erg geschikt. Door de bank, openhaard en de rest van het huiselijke gedeelte op de vide te plaatsen, ontstaat flink wat gezelligheid. De vide is, doordat deze zo dicht bij het plafond gelegen is, namelijk veel knusser dan de ruime leefkeuken. En fijn met betrekking tot dat laatste: door de keuken op de begane grond te houden, heb je hier lekker veel ruimte om de mooiste gerechten te bereiden. Bovendien kun je met aardig wat mensen aan tafel gaan. Het allermooiste? Na dat diner, leent de vide zich perfect voor een borrel op de bank. Gezellig!


160704 - De mooiste vides - Bron Urdesign.it.jpg

Bron: Urdesign

Hoog en laag

De verbinding naar een vide is op verschillende manieren te maken. Uiteraard is daar allereerst de trap. En wat zijn we verliefd op dit zwevende exemplaar! Maar ook door de lampen in verschillende hoogtes op te hangen, wordt in dit interieur een connectie tussen boven en beneden gecreëerd. We zijn benieuwd wat voor schitterends zich daarboven afspeelt…


160704 - De mooiste vides - Bron Topdreamer.com.jpg

Bron: Topdreamer

Klein maar fijn

Soms is vindingrijkheid het belangrijkste als het op interieur aankomt. Want wanneer je je intrek neemt in een huis, is dit misschien niet altijd exact zo gebouwd als dat je dat in eerste instantie zelf zou doen. Werken met hoogtes kan een mooie manier zijn om beperkte ruimte overzichtelijk te maken. Deze slaapkamer, die via de prachtige houten trap vanuit de keuken te bereiken is, is daar een prima voorbeeld van. Ook fijn: ontbijt op bed is binnen no time een feit.


160704 - De mooiste vides - Bron Studdedhearts.com.jpg

Bron: Studdenhearts

Een extra dimensie

Dat een vide helemaal niet hoeft te ontstaan vanuit gebrek aan ruimte, daar is dit interieur een uitstekend voorbeeld van. Dat kledingrek had men namelijk ook gewoon beneden kunnen plaatsen. Maar door de vide te creëren, is meer speelsheid en daarmee een zekere dynamiek aan de ruimte toegevoegd. Wij zeggen: Chapeau!


160704 - De mooiste vides - Bron Stylefiles.com.jpg

Bron: Stylefiles

Even ontspannen

Een vide kan de perfecte plek zijn om je even terug te trekken. Het lijkt namelijk een beetje op die fijne zolder van vroeger: hier deelde je geheimen met vriendjes en vriendinnetjes en verstopte je je voor je ouders als ze even niet zo blij met je waren. Wanneer je dus een fijne leesstoel op de vide plaatst en met kleden en planten voor nog wat extra huiselijkheid zorgt, voel je je ongetwijfeld al heel snel thuis.


Lees ook: De mooiste lofts in New York