Industrieel_Wonen_PerRuimte_leefkeuken_Final_1.jpg

Bron: iD Inspiration Premium Vinyl vloerencollectie met betontegel optiek van dessotarkett.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Nieuwsgierig hoe duurzaamheid onze keuken verandert?

Gezond en duurzaam koken en eten is één van de hottest items in het moderne-mensen-leven van nu. Grote chefs zijn wereldsterren en iedereen heeft kookboeken over killer body’s en power food. We rijden zonder probleem kilometers om voor gezonde ingrediënten en we verbouwen onze eigen groente op het balkon. Duurzaamheid is een belangrijk focuspunt en dat verandert onze gewoonten.

In de industriële woonkeuken signaleren we steeds meer planten, antiek en warme materialen zoals hout en natuursteen die in combinatie met de juiste raambekleding en een stoer kleed de huiselijke sfeer versterken. Naast de betonlook keukenbladen en sterke Premium Vinyl vloeren komt er in dit interieur meer oog voor styling. Met ambachtelijk gemaakte pannen en een mix van vintage serviezen van keramiek en glas, ziet de tafel, de wandkast en de verrijdbare metalen trolley er een stuk gezelliger uit.

Industrieel_Wonen_Interieurtip_leefkeuken_final_1.jpg

Bron v.l.n.r: Almara Premium Vinyl vloer van dessotarkett.nl, sfeerbeeld Bece, sfeerbeeld dessotarkett.nl

Kleuraccent

In alle woonstijlen zien we meer kleur en contrast maar in de industriële woonkeuken doen we dat heel subtiel. Een blauw metalen krukje, een groen geverfd tafelblad dat hier en daar is afgebladerd of een denim-kleurig zitkussen is al genoeg. Een leuke interieurtip is om naast de ‘koele’ materialen metaal, glas en beton ook eens te denken aan hout en leer. Houten jaloezieën, een leren schort en houten snijplank zijn fijne sfeermakers.

Industrieel_Wonen_PerRuimte_leefkeuken_LR_3.jpg

Bron v.l.n.r: NewIcon van Brabantia, Desso Denim tapijtcollectie van dessotarkett.nl, Grohe Blue Home systeem van Grohe

Groen en duurzaam

Bij de industriële keuken hergebruiken we oude materialen maar zijn we ook dol op nieuwe gebruiksvoorwerpen die duurzaam zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Toppunt van functionaliteit is de ‘NewIcon’, de klassieke pedaalemmer in een nieuw en trendy mosgroen jasje. Voor 40% bestaat deze pedaalemmer uit gerecyclede materialen en na gebruik is hij voor 98% recyclebaar. Voor elke NewIcon die Brabantia verkoopt, wordt er gedoneerd aan The Ocean Cleanup en hun missie om de oceanen plasticvrij te maken. Ook Desso Tarkett doet er alles aan om de oceaan te redden. De Desso Denim tapijt collectie is gemaakt van gerecyclede oude visnetten, die uit de oceaan zijn gehaald. Zo hebt je niet alleen een heel sterk tapijt maar de denim look & feel past ook perfect als kleed in de industriële leefkeuken. Grohe ontwikkelde een handig watersysteem, waarmee je perfect gekoeld, gefilterd en zelfs bruisend water uit je kraan kunt tappen. Het voordeel van dit systeem genaamd Grohe Blue® Home, zit niet alleen in het gemak van nooit meer flessen kopen en sjouwen, maar is ook nog eens goed voor het milieu.