170101 - Header - Happy new year, happy new home.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Happy new year, happy new home!

We hebben vuurwerk afgestoken, sterretjes gebrand, bubbels gedronken, afgeteld en vooruit gekeken. Want dat is immers wat je op 1 januari om 00:01 uur doet; vooruit kijken. Uiteraard hebben wij ook goede voornemens. En op interieur gebied is dat voornemen om wat consequenter te zijn, wanneer het aankomt op de inrichting van het huis. Door consequent te zijn ontwikkel je namelijk al snel een sterke eigen stijl.

Wil je eerst uitvinden wat die van jou is? Doe dan de test.Gewoon benieuwd naar hoe je jouw huis met een paar simpele trucs extra eigen kunt maken? Lees dan verder!

170101 - Happy New Year - 1. Moodboard - Bron Eclectic Trends.jpg

Bron: Eclectic Trends

Maak een moodboard

Op Pinterest kan een kind - moodboard-technisch - de was doen. Verzamel diverse afbeeldingen van interieurs, die jij mooi vindt en zoek vervolgens de gemene deler. Je zult al snel zien dat jouw stijl zich in veel gevallen in hele concrete elementen laat vangen. Bijvoorbeeld een specifieke kleur of materiaal.

170101 - Happy New Year - 2. Opruimen - Bron Appartmenttheory.com.jpg

Bron: Appartmenttheory.com

Ruim op

Bekijk al die accessoires, die je jarenlang bewaard hebt, eens goed. Passen die zilveren kaarsenhouders echt nog in je interieur? En wil je die schelpenverzameling van je zoontje daadwerkelijk in de woonkamer hebben? Door eenheid in je accessoires aan te brengen, creëer je al snel een duidelijke eigen stijl.

170101 - Happy New Year - 3. Kleurenpalet - Bron Piet Boon Styling by Karin Meyn.jpg

Bron: Piet Boon Styling by Karin Meyn

Neem het kleurenpalet onder de loep.

Heb je vrij veel kleur in huis? Dan is het misschien tijd om wat kleur de deur uit te doen. Of vind je je huis wat saai, doordat het vooral uit zwart en witte items bestaat? Dan is het misschien tof om een paar lichtblauwe blikvangers toe te voegen. Met kleur kun je binnen no-time een duidelijke lijn in je interieur aanbrengen. Het enige wat je hoeft te doen, is een duidelijke keuze te maken.

170101 - Happy New Year - 4. Schilderen - Bron Ilovemyinterior.nl.jpg

Bron: Ilovemyinterior.nl

Check het schilderwerk

Een nieuwe lik verf maakt dat je huis vaak al snel extra fris oogt. Bovendien kun je in het schilderwerk besluiten eenheid te creëren door voor bijvoorbeeld twee kleurtinten te gaan in plaats van vijf. Maar ook gewoon een spontane lik marineblauw, smaragdgroen of lichtroze kan wonderen doen. Zolang het maar in het plaatje past!

170101 - Happy New Year - 5. Kussens - Bron MyDomaine.com.jpg

Bron: Mydomaine.com

Vervang de kussens

Kussens op de bank zijn een bepalend element in een interieur. Ze zetten de toon. Bekijk dus eens goed of dat deze kussens nog wel echt jouw stijl ademen. Misschien is het namelijk tijd voor een paar nieuwe exemplaren.

Lees ook: Hoe gebruik je een vloerkleed als wooneiland?