160724 - Header - Spanje.jpg

Bron v.l.n.r.: Desire to Inspire, Lushome, Honestly WTF

AddThis disabled due to cookie consent.

Houd het vakantiegevoel vast, haal Spanje in huis…

Van Barcelona tot aan Ibiza; wij Nederlanders zijn gek op Spanje. En niet geheel onterecht! Want als we onze ogen dichtdoen, poppen rustieke meubels, tafels vol tapas, vrolijke kleuren en zon, heel veel zon, in onze gedachten op. Dat alles brengt een gevoel van onbezorgdheid met zich mee, een gevoel dat je het liefst direct in huis haalt. En dat kan! Op verschillende manieren zelfs. Van clean tot speels; Spanje heeft namelijk vele kanten. Benieuwd naar de tips en tricks waarmee wij je een olé-gevoel geven? Lees snel verder…

160724 - Spanje in huis - Manden - Bron Lushome.jpg

Bron: Lushome

Manden aan de wand

Pure materialen passen goed bij het Spaanse gevoel. Een houten bankje met daarop wat cactussen, is dus een goed plan. En ook het creatieve idee om manden van riet aan de muur te hangen, sluit goed aan op de Spaanse stijl. Dat kan in vrolijke kleuren voor een optimistisch gevoel of juist rustieke kleuren voor een wat meer eenvoudige inrichting.


160724 - Spanje - Cactus - Bron Design Sponge.jpg

Bron: Design Sponge

Art Deco op z’n Spaans

Bij de Spaanse stijl denken we al snel aan kleur, hout en wat oudere invloeden. Spanje bevat immers een hoop geschiedenis. Maar Spanje staat daardoor ook bekend om kunst en rijkdom. Ook deze kant van Spanje kun je in de vorm van wat lijsten aan de muur, een kunstzinnige lamp, enkele gouden elementen en een strakke bank naar voren laten komen. Wanneer je er tot slot een gigantische cactus aan toevoegt, wordt het geheel weer wat meer naar het pure karakter van Spanje getrokken en klopt het totaalplaatje helemaal.


160724 - Spanje - White - Bron Honestly WTF.jpg

Bron: Honestly WTF

Veel wit en hout

Witte muren en een houten plafond; wanneer je dit toepast in een ruimte, is de sfeer die je proeft in een vakantiehuis al snel gecreëerd. Om het extra Spaans te maken, voeg je er nog wat houten tafels en andere houten elementen aan toe. Daarnaast kies je voor een kleurrijk kleed en dito kussens én hang je om het geheel compleet te maken wat barokke accessoires op, zoals een glazen kroonluchter of ietwat protserige planken.


160724 - Spanje - Kleurrijk - Bron Desire to Inspire.jpg

Bron: Desire to Inspire

Spanje anno nu

In een moderne woning in Nederland is het Spaanse gevoel prima door te vertalen. Ook wanneer je je inrichting strak wilt houden. We starten wederom met de kleur wit in combinatie met houten elementen. Zorg voor een cleane basis door strakke en rustige meubels, vloeren en muren te kiezen. Wat planten hier en daar voor het zonnige gevoel. En met wat kleurrijke, soms zelfs kitscherige accessoires haal je Spanje echt in huis.


160724 - Spanje - Schouw - Bron Domaine Home.jpg

Bron: Domaine Home

Tegeltjes…

De bewerkte tegeltjes doen het werk in dit interieur. Ook al zien we een openhaard (iets wat we niet vaak tegenkomen in het warme Spanje), de Spaanse sfeer is door het ruwe hout, de plant, het vrolijke tegelwerk en het speelse tapijt toch echt een feit. Trek maar vast een fles Cava open, want die smaakt in jouw Spaanse interieur ongetwijfeld super lekker.