160626 - Header - Haal Marokko in huis.jpg

Bron v.l.n.r.: Factoría Deco Interior, insideout, thefreshlight.com

AddThis disabled due to cookie consent.

Haal Marokko in huis

Wat is Marokko een prachtig land. Door haar kleuren en rijkdom aan de mooiste grondstoffen kunnen we van dit indrukwekkende land maar geen genoeg krijgen. Zoals zo vaak met reizen, zijn we bij thuiskomst een groot gedeelte van dat heerlijke gevoel, die ontspanning en de indrukken die die fijne cultuur waarmee we kennis hebben mogen maken achterliet, binnen no-time weer kwijt. Eeuwig zonde is dat eigenlijk. Want als je het wel vast weet te houden, voel je je toch een rijker mens. Al is het maar een klein beetje. Precies om die reden zijn wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ gaan kijken hoe we het mooie Marokko een beetje in onze Nederlandse huizen binnen kunnen halen. Conclusie: van totaal doorgevoerde Marokkaanse luxe tot de kleinste subtiele details; er is veel mogelijk! Belangrijk is dan ook dat je vooral de optie kiest, die het beste bij je past…

160626 - Haal Marokko in huis - 1 - Bron interiorholic.png

Bron: interiorholic

Waanzinnige weelde

Neem turquoise als basis en de Marokkaanse toon is al snel gezet. Aangevuld met wat weelderige onderdelen zoals een gouden raamwerk of uitvoerig gedecoreerde spiegel, oogt een interieur al snel luxe en Arabisch. Zoek naar diepe kleuren, maar durf bijvoorbeeld ook te kiezen voor een vintage tapijt. En bekijk voor dit laatste vooral eens de collectie van Desso & Ex, daarin wordt namelijk precies de juiste vintage snaar geraakt.


160626 - Haal Marokko in huis - 2 - Bron insideout.png

Bron: insideout

Tegeltjes & wollige stoffen

De tegelmuur in dit interieur doet het hem. Wederom zien we turquoise, maar ditmaal op een veel virtuozere wijze. Het houten krukje en de prachtige leren fauteuil leveren ook zeker een bijdrage aan het Marokkaanse gevoel. Deze wordt afgemaakt door te kiezen voor wollige stoffen, waar je heerlijk in weg kunt duiken.


160626 - Haal Marokko in huis - 3 - Bron thefreshlight.com.png

Bron: thefreshlight.com

Eclectische prints en prachtige schalen

De gebloemde boom in dit plaatje is absoluut de eyecatcher! Maar laat je voor een dergelijke aankoop vooraf goed adviseren. Eenvoudigere manieren om een Marokkaanse tint in je interieur aan te brengen, zien we in het bewerkte tafeltje met duidelijk patroon, aan de lage poefjes en de eclectische prints. Ook een mooi detail? De eenvoudige stalen lantaarn in de hoek.


160626 - Haal Marokko in huis - 4 - Bron Factoría Deco Interior.png

Bron: Factoría Deco Interior

Een geperforeerde lamp en een lage tafel

In deze onwaarschijnlijk mooie loft vinden we in het cleane en moderne interieur toch ook wat Marokkaanse invloeden. Ze zijn erg subtiel, maar zeker aanwezig. Het meest zichtbaar is de geperforeerde lamp, die in het donker voor duizend mooie lichtpuntjes in de loft zorgt. Maar ook de lage tafel met het bewerkte blad en witte poefen refereren aan het mooie Marokko. Subtiel, maar doeltreffend!


160626 - Haal Marokko in huis - 5 - Bron Casa de Valentina.png

Bron: Casa de Valentia

Tegels en hout

Hoewel deze foto geen Marokko schreeuwt, kun je de sfeer er wel gemakkelijk in herkennen. Dat zit hem vooral in de tegeltjes. Het gevoel hiervan wordt in combinatie met het koperkleurige keukengerei, ruwe hout en speelse accessoires alleen maar versterkt. Dit interieur is erg goed gelukt, vinden wij.