161114 - Header - Herfstkleuren in huis.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Haal de herfst in huis!

De blaadjes dwarrelen nu al een paar weken fanatiek naar beneden en we kunnen volop genieten van dieprood, warm bruin en geschakeerd groen. Helaas komen met de herfst ook flinke regenbuien mee, het blijft immers Nederland. Maar de keerzijde daarvan is dat het juist nu ontzettend fijn is om de mooie aspecten van dat prachtig gekleurde najaar in huis te halen, zodat je zoveel mogelijk met je dekentje en een kop thee lekker op de bank kunt zitten. Bekijk onze inspiratie goed, dan zit jij er dit najaar ongetwijfeld warmpjes bij.

De bossen naar binnen

161114 - Herfstkleuren in huis - Desso &Ex-7322-617-151212-4473.jpg

Bron: Desso&Ex vloerkleed, Tarket iD Inspiration loose-lay

Dat gevoel van tegen blaadjes schoppen in het bos, dat is het heerlijkste wat er is. En vaak zorgt een berg dorre bladeren voor een ongelooflijk mooi effect. Zo is het eigenlijk ook bij dit interieur. De kleuren zijn wat mat en ingetogen, maar er is voor veel op elkaar afgestemde accessoires gekozen. En deze accessoires zorgen samen voor een sober en vooral ook stijlvol geheel.

Natuurlijke materialen

161114---Herfstkleuren-in-huis---LVT_ID-Inspiration-55_Antik-Oak-Dark-Brown_4622002_New-Classic_151110-0321Final.jpg

Bron: Tarkett iD Inspiration, Parade Residence vloerkleed

Met natuurlijke materialen haal je al snel het gevoel van de natuur in huis. Denk hierbij aan een houten vloer, houten stoel of een plant. Wat ook een optie is: een luxe vinylvloer met houtuitstraling. Deze is supermakkelijk in onderhoud, maar heeft tegelijkertijd toch de look and feel van een echte houten vloer. Tip: combineer deze vloer met een mooi kleed in een natuurlijke tint voor de Natural Living stijl.

Subtiel

161114---Herfstkleuren-in-huis---DESSO-bentveld-6989final.jpg

Bron: Desso Galway vloerkleed

Om de herfst in huis te halen, hoef je niet groots te werk te gaan. Met een minimale inrichting kan je accenten ook met enkel kleur aanbrengen. Door te kiezen voor bepaalde paletten waarin bijvoorbeeld knalrood, okergeel en smaragdgroen verwerkt zijn, komt het herfstige tintje al snel naar voren.

50 tinten groen

Desso Bouquette 130522-8959.jpg

Bron: Desso Bouquette vloerkleed

In de herfst kleurt de wereld in 50 tinten groen. Van helder naar dof naar dat hele lichte groen, dat uiteindelijk in geel overgaat. Door deze tinten in huis te halen, creëer je de herfstige sfeer in no-time. Een zandkleurig rond tapijt zorgt voor een speelse onderbreking.

In de mix

161114---Herfstkleuren-in-huis---130522-8934-Desso-Bouquette_2002_1223final.jpg

Bron: Desso Bouquette vloerkleed

Start de herfst, dan start het mixen van kleuren. En exact dit gebeurt in dit interieur. Van indigoblauw tot donkergroen en van camel tot okergeel; diepe tinten wisselen wat vlakkere kleuren af. Door hiervoor te kiezen, wordt een spannend contrast gecreëerd. De herfst zelf staat namelijk ook bol van contrasten! Dit interieur is dan ook een prima voorbeeld van hoe het najaar tot inspiratie voor je huis kan leiden.

Wil jij weten waar jij deze herfstvloeren in huis kunt halen? Vind hier de dealers bij jou in de buurt.

Lees ook: Vloer van de maand: Premium Vinyl Planken