161010 - Header - Fake fur in huis.jpg

Bron v.l.n.r.: pinterest.com, inspirationsdeco.blogspot.nl, therugcompany.com

AddThis disabled due to cookie consent.

Faux Fur in je interieur

Bont is prachtig, maar laat die warme jas maar fijn om het beestje zitten. Wij kiezen namelijk voor fake fur. Of faux fur voor een wat chiquere klank. We spotten het al jaren in de fashionscene, maar de imitatiebonte kleden, kussens, stoelen en banken zijn ook het interieurdomein binnengedrongen. Imitatiebont geeft je interieur warmte en heeft, niet geheel onbelangrijk, een hoog knuffelgehalte. En dat komt ons best goed uit met die gure en koude Nederlandse winters.

Knuffelen in bed

161010 - Fake fur in huis ­ Een warm bed - westwing.com.br.jpg

Bron: Westwing.com

Het zomerdekbed kan weer bijna naar zolder, want met de koude wintermaanden in aantocht heb je in Nederland echt wat warmers nodig. Creëer een modern Scandinavisch gevoel en drapeer een groot bedsprei van imitatiebont in natuurtinten over je bed. Je kunt ervoor kiezen om dit te combineren met kussens van hetzelfde materiaal in bijpassende tonen. Kop thee naast je bed, een dik boek erbij en uren in bed blijven liggen.

Wees creatief

161010 - Fake fur in huis ­ Luipaardprinttafel -Pinterest.jpg

Bron: Pinterest.com

Dit is er eentje voor de ‘doe-het-zelvers’ onder ons. Eerlijk is eerlijk; dit is geen DIY-klus van een half uurtje, maar na een flinke inspanning is het resultaat wel onwaarschijnlijk mooi. Waar we het over hebben? Over het spannen van een uiterst dun, faux luipaardvelletje om dat mini dressoir, waarvan je je al jaren afvraagt wat je er toch eigenlijk mee moet. Kitsch? Ja. Mooi? Zeker!

Op de grond

161010 - Fake fur in huis ­ poef -inspirationsdeco.blogspot.nl.jpg

Bron: inspirationsdeco.blogspot.nl

Een pluizige mand is al lang niet meer uitsluitend bestemd voor je hond of kat. Voor ons is jaren geleden de poef ontwikkeld. Heerlijk om in weg te kruipen voor de open haard. Goed glas rode wijn erbij, niets meer aan doen! De poef is overigens multi-inzetbaar, want naast dat je erop kunt zitten, kun je het als voetenbankje gebruiken. Zet er een mooie houten dienblad op en een faux fur poef verandert binnen no-time in een gezellige salontafel.

Over de top

161010 - Fake fur in huis ­ Sofa -edra.com.jpg

Bron: edra.com

Op zoek naar een ware eye catcher in je huis? Kies dan voor een complete faux fur-bank! Of noem dit artistieke hoogstandje van de Braziliaanse broers Campana voor het merk Edra maar gerust een luxe sofa. Het is het middelpunt in een rustgevend witte ruimte, maar zelfs met een fel kleurtje aan de muur steelt deze edgy bank nog de show.


Tijgervelletje 2.0

161010 - Fake fur in huis ­ de doordenker -therugcompany.com.jpg

Bron: therugcompany.com

Echte tijgervellen zijn nooit hip geweest, maar voor het klimmende luipaard van Diane von Furstenberg voor the Rug Company rennen we allemaal naar de winkel. Of laat het beest in je helemaal los en ga voor vloerkleden die compleet zijn voorzien van een tijger-, panter- of zebraprint. Kies in de rest van je interieur voor eenzelfde kleurenpalet of ga all the way voor de Afrikaanse jungle look met dit diervriendelijke statement piece.

Lees ook: Hang een fiets op in huis!