161229 - Header - Deuren.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

En hiermee sluiten we 2016 af…

Een deur is een deur, zou je denken. Maar niets blijkt minder waar. Er zijn glazen deuren waar je lekker doorheen kunt kijken, deuren met ornamenten, stalen deuren, dubbele deuren en deuren met een kleurtje. Zo tegen het einde van 2016 delen we nog net op de valreep ons rijtje favoriete deuren met je. Deze prachtige exemplaren vormen tezamen een mooie afsluiter dachten wij zo. Dat doet de deur dicht…

Prachtig pastel

161229 - Deuren - Roze - Bron - The View from 5'2'.jpg

Bron: The View from 5'2'

Deze lichtroze deur is onwaarschijnlijk schattig. De ruimte is rustig en clean, maar de deur geeft, in combinatie met de classy vloer, het interieur karakter. De ornamenten zorgen daarnaast voor wat extra speelsheid. Hoe vies de laarzen bij de deur ook zijn, met deze vrolijke kleur valt het niet eens meer op.Viva vintage

161229 - Deuren - Vintage - Bron - Bloglovin.jpg

Bron: Bloglovin

Denk er eens over na om een curiosa winkel af te struinen of een vintage markt te bezoeken. Daar vind je namelijk van alles. Zoals? Karakteristieke deuren voor in je huis! Je kunt ervoor kiezen om ze te beitsen en lakken, maar een beetje opschuren en verder in tact laten, kan ook een hele mooie optie zijn. Zeker in combinatie met een rustieke houten vloer zoals je op deze foto ziet.

Schuiven maar!

161229 - Deuren - Schuifdeur - Bron - Laurennelsondesign.com.jpg

Bron: Laurennelsondesign.com

Het is heel bijzonder om een origineel element in je huis te hebben. Van een deur die gewoon opzij te schuiven is, tot een deur met een prachtig patroon. Deze eyecatcher heeft beide en we vallen maar meteen met de deur in huis: deze deur staat heel hoog op onze verlanglijst!

Glashelder

161229 - Deuren - Glazen deur - walhalla.com.jpg

Bron: Walhalla.com

Wanneer je een glazen deur hebt, creëer je ruimte. Je kunt van de ene naar de andere kamer kijken en dat biedt perspectief. Letterlijk. Een glazen deur geeft heel subtiel de scheiding tussen bijvoorbeeld woonkamer en gang aan. En hoe strakker de deur, hoe onopvallender de scheiding.

Klapdeuren

161229 - Deuren - Dubbele deuren - Bron - Gravity Homeblog.com.jpg

Bron: Gravity Homeblog.com

Klapdeuren hebben iets chiques. Ze ademen een rijke sfeer, vooral als ze ook nog ornamenten hebben. Deze indigo blauwe deuren ogen door hun moderne kleur tegelijkertijd heel erg van nu. Wanneer je je deur een kleur geeft, zorg dan wel dat die kleur precies binnen het pallet van de rest van de ruimte past. In dit geval is dat ontzettend goed gelukt.

Lees ook: De mooiste openhaarden