Header .jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Do It Yourself: Haal de vintage look in huis

Een vintage look in huis halen, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dat kun je gewoon helemaal zelf! Zelfs als je twee linkerhanden hebt. Met deze leuke ‘Do It Yourself’ projecten wordt dat namelijk in een handomdraai kinderlijk eenvoudig. Van vintage opbergstuk tot old school element, dit zijn onze tips…

170201-0233.jpg

Bron v.l.n.r: Telefoon - eigendom Styliste, Boek 'Momo' - Six&Sons, tafeltje - Co van der Horst

Haal oude items in huis

We beginnen bij de allermakkelijkste: hier hoef je niks voor te knutselen. Wat je er wel voor moet kunnen? Door de rommel heen kijken. Wanneer je in vintage winkels namelijk een beetje oog hebt voor oude typmachines, telefoons uit de jaren twintig en weegschalen die ooit nog bij de bakker werden gebruikt, zit je helemaal goed. Wil je zo’n oud item wat meer naar het nu halen? Spuit hem dan gerust in één kleur. Hartstikke hip en toch ook heel vintage.

170201-0239.jpg

Bron: Poef - Design on Stock, riem - Hema, lepel - HK Living

Customize je poef

Hoe maak je van een heerlijk zittende en gezellig ogende poef ook nog eens een nuttig element in je interieur? Door er een oude riem omheen te binden. Extra leuk wordt het wanneer je met de riem een oud vergrootglas, een mooi boek, oude foto’s of andere vintage ogende items vastklemt. Ook handig: bewaar hier de afstandsbediening, dan ben je hem nooit meer kwijt!

170201-0256.jpg

Hippe kandelaars

Wil je het vintage gevoel in huis een beetje een industriële touch geven? Dan is dit een mooie oplossing! Een kaars past namelijk vaak precies tussen het gat van een sleutel. En wanneer je deze sleutel ook nog eens een mooi kleurtje geeft en er meerdere sleutels in mooie kleuren naast legt, is er weer een sfeervol en tegelijkertijd industrieel-ogend hoekje compleet. Kies voor een zwarte kaars voor een extra stoere look. Zo makkelijk kan het zijn!

170201-0230.jpg

Bron v.l.n.r: Houten lijst - Kringloop, lijst met plaat, lijst - Ikea, LP - rommelmarkt, meetlat - Neef Louis, kommetje en waxinelichthouder - Pols Potten, side table - Maarten Baas via Canoof

Een LP in een lijst

Platenspelers zijn weer hartstikke hip! Een plaat van Sinatra, Bruce Springsteen of The Beatles leukt de sfeer in huis binnen afzienbare tijd helemaal op. Super fijn! Maar ook voor je interieur is een LP een aanwinst. Lijst je favoriete all time classic in en hang hem op. Óf zet hem neer met wat andere lijsten en vintage items. Zo, weer een stoer hoekje gecreërd.