Header Modern Minimal DIY.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Do It Yourself: haal de modern minimal stijl in huis

Ben jij een fan van een minimalistische woonstijl dan zit je waarschijnlijk niet op knutselwerkjes te wachten. Maar mocht je creatief zijn en lijkt het je wel bijzonder iets zelfgemaakts in huis? Dan hebben wij een paar tips voor je…

DIY kunstwerk

Stapelen maar!


Die blokken van de kids waar je al jaren niks meer mee doet, die kun je eigenlijk nog het beste omtoveren tot een mooi kunststuk. Klinkt misschien wat ambitieus, maar toch weten we zeker dat jij dit kan! Schilder de blokken in kleuren die goed in je interieur passen - wij adviseren max twee tinten - en stapel ze op elkaar. Zet het kunstwerk op een zuil, schijn er een spotje op en het ziet er binnen no time chique uit!

Clip it_171116-11130.jpg

Clip it


Wil je allerlei mooie items bewaren, maar ben je bang dat zo’n verzameling al snel een rommeltje wordt? Dan is een eenvoudig stuk wit gaas een hele goede oplossing. Koop er mooie knijpers bij en je hebt eenvoudig een strakke collagewand gecreëerd. Overigens is het wel een goed plan om met jezelf af te spreken slechts een maximaal aantal knijpers te vullen. Anders wordt het alsnog een rommeltje en dat willen we natuurlijk niet.

Zwarte draad_171116-11145_VS.jpg

De zwarte draad


Leef jij op gespannen voet met eigen gemaakte werkjes? Nu niet meer. Dit is namelijk heel eenvoudig. Koop een stalen ring, hang deze aan een touwtje en span er in een vorm naar keuze een touw omheen. Hang deze knapperds voor het raam, boven je bed of gewoon in een mooie hoek in huis. Dat ziet er strak en toch ook decoratief uit.

171116-11170_CMYK_VS.jpg

Lekker vouwen

Weet je nog? Origami? Dat deed je misschien als kind. Maar deze Japanse vouwkunst zien we tegenwoordig weer terug in schitterende, volwassen interieurs. Vooral kraanvogels aan een touwtje doen het heel erg goed. Houd het bij rustige kleurtonen voor je woonkamer of kies juist één knalkleur in het trappengat. Boven de wieg doet deze kunst het in pastel ook prachtig. Meerdere opties dus. Maak er wat moois van.


Lees ook: 5x fijne tapijten