Header DIY Natural Living-INLIJSTEN2.jpg

Bron: Lijsten - Ikea, Woonexpress en Kwantum, bladeren - Ikea en Woonexpress, overige accessoires - Bolia en Zara Home

AddThis disabled due to cookie consent.

Do It Yourself: 4 manieren om de Natural Living stijl in huis te halen.

We houden allemaal van mooie dingen in huis. Maar elke keer weer wat nieuws kopen, kan aardig in de kosten lopen. Wij zochten vier manieren om in jouw woning een natuurlijke sfeer te creëren. We hopen dat het je inspireert…

170330-1355vrijstaand CROP.jpg

Neem een oud boek en een mooie bloem zodat je deze vervolgens in kunt lijsten

Een mooi verhaal

In oude boeken huizen vaak mooie verhalen. Maar boeken kunnen ook iets anders bevatten. Gedroogde bloemen of bladeren bijvoorbeeld. Zo blijf je nog Jaren van dat hele bijzondere boeket genieten of juist van dat schitterende blad dat je vond tijdens een boswandeling. Hoe je zo'n item droogt? Kies een dik boek, plaats hier de bloem of het blad van je keuze in, klap het boek dicht en laat dit vervolgens drie dagen zo liggen. Zeker weten dat het resultaat er mag zijn.


170330-1315.jpg

Bron: touw - hobbywinkel, stokje - Gamma

Macramé mag weer

Macramé was een tijdje volledig achterhaald. Maar niet langer. Hang de ietwat ouderwetse kleedjes in een modern huis en een hippe ruimte is een feit. Maar hoe maak je zo'n kleedje. Neem een stok en een bolletje wol, strik acht stukken wol om de stok en knop vervolgens de stukken touw links en rechts aan elkaar. Helemaal niet moeilijk!

170330-1349vrijstaand CROP.jpg

Bron: Lepels - Partydeco.nl, honing en tijm - supermarkt

Alle gekheid op een lepel

Wat leuk zeg! Komt er bezoek, heb jij kant en klare honinglepels op tafel liggen. De grote truc voor deze lepels? Temperatuur. Koop een aantal houten lepels, giet daar honing op en strooi er bijvoorbeeld wat tijm overheen. Leg de lepels in de vriezer en wacht tot ze gestold zijn. Jij blij, je gasten blij!

170330-1313.jpg

Bron: Lijsten - Ikea, Woonexpress en Kwantum, bladeren - Ikea en Woonexpress, kastje - van Dijk en Ko, overige accessoires - Bolia en Zara Home

Om in te lijsten

Of het nou gaat om portretten of foto's van die leuke vakantie; herinneringen horen in een lijstje. Maar ook bloemen en bladeren lenen zich perfect voor een mooie lijst. Liefst een lijstje met glas aan twee kanten, helemaal van nu. Dat inlijsten doe je door het item van je keuze aan de achterijzde met een klein plakkertje vast te maken aan het glas. Et Voila!

Lees ook: Deze bijzettafeltjes maken je Interieur écht af.