170108 - Header - Bijzettafeltjes.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Deze bijzettafeltjes maken je interieur écht af!

Die schelp die je meenam uit Aruba, die mooie kandelaar die je cadeau kreeg van je broer of dat leerzame boek over onderhandelen . Het zijn dingen die in een huis thuis horen. Maar waar laat je dit soort dingen? Meestal op het o zo handige en vooral vaak decoratieve bijzettafeltje. En bijzettafeltjes zijn er in vele soorten en maten. Voor elke stijl is wel wat moois te vinden. Je kunt voor hout of staal gaan, voor strak of voor speels en voor authentiek of modern. Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij...

Strakker dan strak

170108 - Bijzettafeltjes - Strak - Bron balconygardenweb.com.jpg

Bron: Balconygardenweb.com

Wanneer je bijzettafeltje strakker dan strak is, kun je twee dingen doen. Je kunt het heel strak en simpel houden. Denk hierbij aan een klein stapeltje mooie boeken en een kleine designlamp. Maar je kunt er ook voor kiezen om maximaal te contrasteren. Wanneer je voor kitscherige kandelaars of een gek beeldje kiest met daarnaast een gezellige plant of leuk bosje bloemen, heb je dit al snel gerealiseerd.

Maar net waar je van houdt

170108 - Bijzettafeltjes - Hout - Caroline burkaton DIY.jpg

Bron: Caroline burkaton DIY

Ruw hout geeft een interieur karakter. Het oogt stoer en puur en heft niet heel veel meer nodig. Dit exemplar met stalen poten eronder zou erg goed staan in zowel een Industrial Living Interieur als in een Natural Living stijl.

En toen was de cirkel weer rond

170108 - Bijzettafeltjes - Rond - Bron Cox & Cox.jpg

Bron: Cox & Cox

Ronde tafeltjes passen goed in een speels interieur. Vooral als je een wat grotere en een wat kleinere variant bij elkaar plaatst. In een Happy Young huis doen vooral gekleurde elementen het goed. En bijzettafeltjes lenen zich uitstekend om een beetje vrolijkheid in huis te halen.

Heerlijk authentiek

170108 - Bijzettafeltjes - Hout retro - Bron creuseusedetresors.com.jpg

Bron: Creuseusedetresors.com

Soms hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn. Gewoon een ladekast kan prima zijn werk doen. Strakke pootjes eronder en het ontwerp oogt helemaal 2017-waardig. Misschien niet heel spannend, maar wel lekker rustig. En het geeft een authentiek gevoel. Heerlijk toch?

Dat noemen we nou design

170108 - Bijzettafeltjes - Design - Nouw.com.jpg

Bron: Nouw.com

Voor de echte interieurliefhebbers onder ons is design vaak toch het hoogst haalbare. Stalen pootjes en een marmeren blad zijn momenteel geliefd als we het over bijzettafeltjes hebben. Het leuke is dat dit tafeltje door het strakke ontwerp waanzinnig goed in een Modern Minimal woonstijl past. Door het rijke materiaal van het blad, misstaat hij ook zeker niet in een New Classic huis.

Lees ook: De leukste hotspots in Haarlem