161226 - Header - Schemerlampen.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

De mooiste schemerlampen voor donkere winteravonden

Korte dagen, lange avonden betekent tijd voor sfeerverlichting. Romantiek alom dus. Deze kun je creëren door wat kaarsen aan te steken, maar een goede schemerlamp doet ook absoluut zijn werk. Het leuke aan schemerlampen? Ze zijn er in alle soorten en maten. Van stof tot roestvrij staal en van design tot lekker ouderwets. En in alle gevallen kunnen ze prachtig in een interieur gestyled worden.

Vintage with a twist

161226 - Schemerlampen - Bron Showhome.nl.jpg

Bron: Showhome.nl

Dit eigenwijze ontwerp zorg voor een flinke scheut karakter in het interieur. De ruimte is strak. De versleten look van de bank en de uitgesproken lampen versterken het vintage gevoel.

Lichtpuntje

161012 - Schemerlampen - Oranje - Bron hearthomemag.co.uk.jpg

Bron: Hearthomemag.co.uk

Niet alleen letterlijk gezien zorgt deze schemerlamp voor een lichtpuntje in de ruimte. Ook in het kleurenpallet zorgt deze lamp voor wat extra glans. De lamp leidt precies genoeg aandacht af van de prachtige velvet bank en door haar strakke design kan deze lampenkap haar knaloranje kleur prima hebben.

De schemerlamp anno nu

161226 - Schemerlampen - Bron Diningandlivingroom.com.jpg

Bron: Diningandlivingroom.com

Deze lamp is het pronkstuk du moment. Met haar strakke lijnen, maar toch speelse karakter, is de lamp precies zoals de meest stijlvolle ruimtes worden ingericht.

Lekker ouderwets

161226 - Schemerlampen - Bron keltainentalorannalla.blogspot.nl.jpg

Bron: Keltainentalorannalla.blogspot.nl

Interieurliefhebbers met een echt eigen stijl trekken zich niet altijd al te veel aan van trends. Zij weten namelijk zelf precies wat ze leuk vinden en doorgaans is dat iets ‘geks’of uitzinnigs, zoals deze schemerlamp met opvallende lampenkap. Het kost deze lamp geen moeite om te shinen.

Strakker dan strak

161012 - Schemerlampen - Design - Bron myunfinishedhome.com.jpg

Bron: Myunfinishedhome.com

Voor de minimalisten onder ons, hier is ie dan: de lamp der lampen. Met haar flinterdunne pootjes, strakke lijnen en eenvoudige kleuren, doet deze lamp precies wat ze moet doen: mooi zijn en de ruimte vullen met licht. Verder heeft een huis niet heel veel nodig.

Lees ook: De mooiste manieren om zelf lichtpeertjes in je interieur te verwerken.