161212 - Header - De Mooiste Haarden.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

De mooiste openhaarden

Niks zo fijn als een knapperend haardvuur op een koude decemberavond. Met een warme kop thee in de hand en een dekentje erbij, kun je gerust uren naar het haardvuur staren en je laten hypnotiseren door de dansende vlammetjes. Het is het toppunt van huiselijkheid. En hoewel je bij een openhaard misschien een zeer traditionele woonkamer voor je ziet, zijn er tegenwoordig toch echt meerdere opties in diverse stijlen te kiezen. Wij zetten de meest stijlvolle haarden voor je op een rij. Welke is jouw favoriet?

Karakter

Een donkere openhaard geeft je verder lichte en rustige interieur karakter. Vooral wanneer de vlammen je woonkamer verlichten, is het een mooie aanvulling en springt dit onderdeel er op een stijlvolle manier uit. Plaats eventueel een paar accessoires op de schouw en zet een goede stoel in de buurt, zodat je je heerlijk aan het haardvuur kunt warmen.

Bron-Parade-Palazzo-dessotarkett.jpg

Bron: Parade Palazzo, dessotarkett.nl

Lijnenspel

Iedereen kent de traditionele haard met een schouw, maar tegenwoordig zijn er ook diverse onwaarschijnlijk mooie designhaarden te vinden. Een prachtig voorbeeld is deze hangende variant, die stijlvol in het interieur verwerkt is. De ruimte oogt redelijk rustig, maar door te spelen met vormen, is deze woning alles behalve saai. Strakke en hoekige lijnen steken mooi af tegen de ronde haard en dito tafeltjes. Zo vormt zich één stijlvol en spannend geheel.

Bron-Desso-Inova-Sense-dessotarkett.jpg

Bron: Desso Inova Sense, dessotarkett.nl

Strakker dan strak

Strakker dan strak is deze haard en dat past precies in het rustige interieur. Door de pure kleuren en het gebruik van veel natuurlijk material, slaak je bij het zien van dit interieur bijna een zucht van verlichting. Voeg er wat dansende vlammetjes aan toe en een heerlijk ontspannen sfeer is een feit.

Bron-Parade-Chanelle,-iD-Inspiration-Antik-dark-oak-grey-dessotarkett.jpg

Bron: Parade Chanelle, Tarkett iD Inspiration, dessotarkett.nl

Huiselijk

Wanneer je veel warme kleuren in huis haalt, daar enkele rijke versieringen aan toevoegt en voor een klassieke haard met dito versieringen kiest, oogt je huiskamer al snel warm, huiselijk en een plekje om je lekker te nestelen. Met een boek op de bank was nog nooit zo fijn!

Bron-Parade-Contessa-dessotarkett.jpg

Bron: Parade Contessa, dessotarkett.nl

Industrieel

Wil jij het huiselijke gevoel van een haard, maar niet het traditionele interieur dat daar misschien bij lijkt te horen? Dan kun je altijd kiezen voor een industrieel-ogende haard. Wanneer je dit met een ‘beschadigde’ muur en enkele schitterende designmeubelen combineert, heb je binnen afzienbare tijd exact dat moderne industriële gevoel te pakken.

Bron-Bonaparte-Elements-dessotarkett.nl.jpg

Bron: Bonaparte Elements, dessotarkett.nl

Lees ook: Zo style je een plaid