160629 - Header - DIY - Peertjes.jpg

Bron v.l.n.r.: Mode34b.com, Cozy and Cuddly, Camille Style

AddThis disabled due to cookie consent.

De mooiste manieren om zelf lichtpeertjes in je interieur te verwerken

We zien de trend overal opduiken; lichtpeertjes zijn niet langer enkel functioneel. Met de juiste fitting, door ze creatief te bevestigen en/of een hip snoer te kiezen, speelt het lichtpeertje zelf de hoofdrol als het op lichtpunten in huis aankomt. Je kunt voor installaties met verschillende peertjes gaan of het houden bij 1 eenvoudig peertje. Ook is het een optie om een mooie samenstelling van allerlei verschillende peertjes te kiezen. Langwerpig, in vissenkom vorm of gewoon de ouderwetse vorm, zoals we die al jaren kennen.

160629 - Lichtpeertjes - Over de balk - Bron a cup of life.jpg

Bron: A cup of life

Over de balk

Met deze investering voor je huis, smijt je het geld zeker niet over de balk. Je hebt er ongetwijfeld zelfs jaren plezier van. Bevestig een stalen (of houten, dat kan ook voor een andere look) balk aan het plafond. Wikkel de snoeren van de peertjes om de balk, hang de peertjes op verschillende hoogten en je hebt een speels interieursieraad te pakken.


160629 - Lichtpeertjes - In de vaas - Bron Everdien Vroom.jpg

Bron: Everdien Vroom

In de vaas

Door een peertje in een vaas te plaatsen, speel je met het licht. Glas breekt licht namelijk en vooral als het glas van de vaas wat dikker is of een bepaald reliëf bevat, creëer je een mooi effect.


160629 - Lichtpeertjes - Fitting - Bron Fantastic Franks Blog.jpg

Bron: Fantastic Franks Blog

The perfect fit(ting)

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn als het op deze trend aankomt. Eenvoud is eigenlijk zelfs het aller-, allermooist. Maar voor wie er toch iets bijzonders van wil maken; kies voor een originele fitting. Zo wordt dit simplistische interieuraccessoire ineens toch een eyecatcher.


160629 - Lichtpeertjes - Groot - Bron Cozy and Cuddly.jpg

Bron: Cozy and Cuddly

Eén statement piece

Durf te kiezen voor één statement piece. Zeker in een speels decor doet dit soort lamp het goed. De vissenkom vorm van de lamp heeft iets grappigs, maar doordat het design heel erg strak is, zorgt deze lamp naast sfeer ook voor rust. Dit exemplaar doet het uiteraard leuk boven de leesstoel!


160629 - Lichtpeertjes - Door de kraan - Bron Camille Style.jpg

Bron: Camille Style

Door de kraan

Hoe leuk en speels is dit idee? Koop een koperen buis, bevestig deze aan de muur en haal de snoer van je lamp hier doorheen. Zodra de snoer er aan de andere kant van de buis uitkomt, bevestig je de fitting en het peertje aan de snoer en je hebt een prachtige, home made designlamp te pakken.


160629 - Lichtpeertjes - Koperen kap - Bron mode34b.com.jpg

Bron: mode34b.com

Koperen frame

Je kunt peertjes op meerdere manieren versieren. Door een leuke fitting of, een opvallend snoer uit te kiezen of door ze op een originele manier te bevestigen. Maar een mooi koperen frame doet ook wonderen. Daar wordt het peertje namelijk bijna een serieuze lamp van.


160629 - Lichtpeertjes - Bird cage - Bron 101 woonideeen.jpg

Bron: 101 woonideeën

Vogelkooi

Eerlijk is eerlijk: bij deze lamp speelt het peertje niet 100% de hoofdrol. Toch vinden we dit een perfect voorbeeld van hoe je een peertje met een beetje gevoel voor humor en heel veel gevoel voor stijl op kunt leuken; plaats er een vogelkooi omheen!