Natural Living_Ruimte_Keuken_LR_1.jpg

Bron v.l.n.r: Colourforecast ‘Stark Beauty’ van Haymespaint.com, iD Essential Cerused oak pvc vloer van dessotarkett.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

De leefkeuken: hotspot van het huis

De keuken is de plek waar we het meeste samenkomen; het warme, gezellige centrum van het huis. Hier wordt gekookt, gegeten en vaak lekker lang gekletst over ons dagelijkse leventje. Het draait om functionaliteit en gezondheid want de keuken is steeds meer de hightech werkplaats voor de gedreven hobbykok. Hulpmiddelen als stoomovens en slowjuicers zijn allang geen luxe meer. Natuurlijk willen we het wél leefbaar houden en dat betekent een natuurlijke sfeer! Maak van je vloer een eyecatcher en ga voor een hout dessin in visgraatpatroon gelegd. De lange Premium Vinyl planken vergroten optisch de ruimte en verhogen het comfort en de akoestiek. Combineer dit met tropische planten, houten meubelen en de trendkleur groen om de natuur in huis te halen.

Natural Living_Ruimte_Keuken_LR_2.jpg

Bron v.l.n.r: Colourforecast ‘Stark Beauty’ van Haymespaint.com, Greenhouse van Atelier +2 voor Designhousestockholm.com, sfeerbeeld van Hkliving.nl

Binnentuin

De grens tussen binnen en buiten is aan het vervagen en de sfeer in de leefkeuken is licht, ruimtelijk en botanisch. Buitenmeubelen van metaal zijn praktisch en tegenwoordig zó mooi dat je ze ook gewoon binnen kunt neerzetten. Kweek je kruidenplantjes in je eigen ‘design kas’ dat is gezond, leuk én lekker! Het kookeiland maakt koken een stuk socialer en maakt het eten minder formeel.

Natural Living_Ruimte_Keuken_LR_3.jpg

Bron: iD Essential Cerused oak pvc vloer en Desso&Ex vloerkleed, dessotarkett.nl

Voor een natuurlijke en functionele basis in de leefkeuken kies je voor een sterke, makkelijk te onderhouden vloer zoals vinyl of pvc stroken. De houtstructuur is niet van echt te onderscheiden maar je hebt wel de praktische voordelen. Om de akoestiek en de warme uitstraling te versterken is een groot vloerkleed op maat ideaal. Bijvoorbeeld een kleed uit de Desso&Ex collectie van Desso Home. Dit groene tapijt doet denken aan de structuur van bamboe en past daardoor perfect in de landelijke woonsfeer.