160829 - Header - Contrasten in huis.jpg

Bron v.l.n.r.: Dotandbo.com, Shoproomideas.com, VTwonen.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Contrast in je interieur, zo doe je dat!

Wil jij graag een sprekend interieur? Maak dan gebruik van contrasten in kleur, vorm en materiaal in je huis. Door te kiezen voor tegenpolen die elkaar versterken, komt je interieur tot leven en ontstaat er balans. Want een huis volledig gestyled in één stijl gaat al snel vervelen. Combineer natuurlijke materialen met industriële materialen, zoals een houten vloer met een strak vloerkleed, en je zult zien: je huis knapt er van op. Om er voor te zorgen dat ook jij volop kunt gaan spelen met contrasten in je interieur, hebben wij een aantal mooie voorbeelden met inspirerende materiaalcontrasten voor je op een rij gezet. Kijk mee!

160829 - Contrasten in huis - Koel en warm - Bron Dotandbo.com.png

Bron: Dotandbo.com

Koel en warm

De koude materialen in zwart en wit, zoals de vloer en de tegels aan de wand in deze badkamer, laten zich perfect combineren met een vintage houten kast die direct dient als wastafel. Een echte eye­catcher voor de ruimte en geeft meteen warmte aan het geheel.


160829 - Contrasten in huis - Landelijk en strak - Bron smh.com.jpg

Bron: smh.com.au

Landelijk en strak

De ietwat landelijke meubels geven veel sfeer en warmte aan deze keuken. Door daarbij te kiezen voor een strak marmeren blad, ontstaat er een interessant contrast. Zie je hoe eenvoudig het kan zijn?


160829 - Contrasten in huis - Velours - Bron VTwonen.nl.png

Bron: VTwonen.nl

Modern met velours

Dit moderne huis met strakke elementen zoals de witte muren, grafische trap en moderne tafeltjes krijgt warmte door het gebruik van een organisch vloerkleed en een blikvanger van een bank uitgevoerd in een fluweelzachte groene stof.


160829 - Contrasten in huis - Klassieke mismatch - Bron Interiorcrowd.com.png

Bron: Interiorcrowd.com

Klassieke mismatch

Deze eetkamer laat zien hoe mooi klassieke elementen zoals het torenhoge plafond, dito deuren en de sierlijke houten eettafel zich laten combineren met moderne elementen zoals de moderne Eames stoelen en de rosékleurige grafische lamp.


160829 - Contrasten in huis - Grimmig en pluizig - Bron Shoproomideas.com.png

Bron: Shoproomideas.com

Grimmig en pluizig

Het contrast dat we in dit interieur zien, is misschien nog wel het grootste van allemaal. De strak geschilderde muren en het kortpolige vloerkleed ogen extra strak door de de fluffy stoeltjes die voor de schouw geplaatst zijn. Maar ook het grimmige en superkrachtige schilderij met doodshoofd komt nog meer tot zijn recht door de frivole en pluizige zitmeubelen. ‘Job well done’ in dit geval!