Color blocking Parade Colour King.jpg

Bron: Parade Colour King tapijt- en vloerkledencollectie - www.dessotarkett.nl

AddThis disabled due to cookie consent.

Colour blocking, rainbowrooms of juist een mix van pasteltinten: beken kleur in je huis

We vinden het vaak prettig om een bepaald kleurthema of bepaalde interieurstijl neer te zetten in ons huis. Vaak komen deze pogingen “letterlijk” niet uit de verf. Waar ligt het toch aan dat je huis maar niet die kracht uitstraalt waarnaar je op zoek bent? Dit heeft vaak te maken met je durf om kleur toe te passen. Wij zijn vaak behouden als het gaat om toepassing van kleur op de wanden, vloeren en meubels omdat we veel kleuren te fel vinden in ons fletse licht. En doen we het toch dan lijken we het niet door te zetten, maar is dat terecht?

Waar we goed in zijn, is een gekke kleur bank, net dat ene wandje of een paar kussens, maar het echt dominant doorzetten van kleur in huis vinden we eng. We omarmen daarom volop de huidige vergrijzing die bij vele verfmerken al jaren de boventoon voert. Tijd voor vernieuwing en durf zou ik zeggen, want van kleur knapt ons huis echt op. En als je het goed doorvoert doet kleur ook iets met je gemoedstoestand. Er is zelfs ontdekt dat kleur niet altijd waargenomen hoeft te worden, maar dat je zonder te kijken reageert op koele of warme tinten in een ruimte.

Beken kleur met Colour King.jpg

Bron: Parade Colour King tapijt- en voerkledecollectie - www.dessotarkett.nl

Met zijn 38 kleuren weet de Colour King tapijt- en vloerkledencollectie van Parade de toon te zetten in huis. Een groot vloerkleed kan juist die mooie dominantie brengen die je interieur zo goed kan gebruiken. Geen getwijfel met verfstaaltjes of kussentjes maar gewoon beginnen met een royaal kleed. Pas de color blocking trend toe door ook in andere delen van de ruimte grote kleurvlakken aan te brengen waardoor er eenheid ontstaat. Ook gordijnen of een grote kast kunnen meedoen in dit spel van contrasten. Het kamerscherm is terug van weggeweest en de ideale partner om naast je vloerkleed, kleur een hoofdrol in huis te laten spelen. Inspiratie te over om juist nu door te zetten en snel een keuze te maken uit deze prachtige collectie.

Lees ook: Kleurrijke vloerkleden in het moderne interieur