160506 - Header - 6 Kasten.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

Hoe maak je een mooie garderobekast? Hier 6 inspirerende voorbeelden

‘I like my money right where I can see it, hanging in my closet’. Het is één van de befaamde quotes van Carrie Bradshaw; main character uit de ’90 serie Sex and the City. En laten we eerlijk zijn, ze is niet de enige. De meeste vrouwen (en stiekem ook veel mannen trouwens) vinden het maar wat fijn als ze mooie kleding in de kast hebben hangen. En als die kleding dan ook nog eens fantastisch gepresenteerd wordt, lijken zelfs de meest simpele stukken nog wat extra waarde te krijgen. Kleding wordt op deze manier namelijk onderdeel van je interieur! En interieur daar zijn we dol op. Daar waren we het eigenlijk al over eens. We hebben de allerstrakste, allercreatiefste, allerfijnste kasten (dan wel semi kasten) voor je op een rij gezet.

Closets - Afbeelding 1.png

Bron: boligliv.dk

In een glazen kastje

Ok, in dit specifieke geval hebben we het over een ongelooflijk grote glazen kast. Een mooi idee om op deze manier je kleding te bewaren. Want horen de mooiste dingen eigenlijk niet onder een prachtige glazen stolp? Dat wordt wat lastig met kleding. Maar een glazen kast is een mooi alternatief!

Closets - Afbeelding 2.png

Bron: 101woonideeen.nl

Efficient én mooi

Wanneer je een studio hebt waarbij het bed praktisch midden in de woonkamer staat, kan het fijn zijn om op enige wijze toch een verdeling te creëren. Dat is soms even zoeken, schuiven en nog eens anders doen. Deze optie is er naar ons idee zeker eentje om in overweging te nemen. Wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ vinden de creativiteit die een ruimte op deze manier uitstraalt super inspirerend. Vooral ook omdat je de kast aan de andere kant weer een hele andere functie kunt geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi kunststuk aan de achterkant?

Closets - Afbeelding 3.png

Bron: iwilllivehere.tumblr.com

Efficiënt en mooi – Deel 2

In plaats van het daadwerkelijk plaatsen van een kast, kun je er ook voor kiezen om de kleding zelf als muur te gebruiken. Of in ieder geval als kamer verdeler. Want je kleding is waarschijnlijk met zorg uitgezocht, zegt iets over jou en maakt de ruimte dus persoonlijker dan welk woonaccessoire dan ook.

Closets - Afbeelding 4.png

Bron: theultralinx.com

Oldskool kledingrek

Lekker retro! Zo’n kledingrek. Het past goed in een omgeving waarin het één en ander gebeurt. Want door de kleurverschillen en diverse materialen van je kleding, valt het niet ineens stil. Wat met één grote kast bijvoorbeeld wel zou gebeuren. De speelsheid van een kledingrek is ook meteen de valkuil. Zorg dus dat je het kledingrek niet al te vol hangt, want dan wordt het rommelig. Kies voor een aantal mooie stuks waarbij je ruimte vrijhoudt tussen de verschillende kledingstukken. Dat oogt het mooiste.

Closets - Afbeelding 5.png

Bron: Ernie Enkelaar for VT Wonen.

Op een stokje

Niet alleen alle gekheid hoort op een stokje. Alle kleding kan daar ook prima op. Of het nou van de kinderen is of van jezelf. Met een stuk hout als kledingrek zorg je voor karakter in de slaapkamer. Hout zorgt voor leven in huis. Al is het maar één tak…

Closets - Afbeelding 6.png

Bron: stylizimoblog.com

Alles op kleur

Sommigen van ons zijn erg gesteld op orde. Als het maar opgeruimd is, toch? Als dit jouw stijl is, laat je dan inspireren door deze fantastisch cleane kast. Over alles is nagedacht: de kleding hangt op kleur, de schoenen linksonder zijn duidelijk doordacht op een zekere afstand van elkaar geplaatst en de Chanel tasjes matchen perfect met de eenvoudige kleuren van de kleding.