161202 - Header - Cadeaus uitpakken.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

5 tips om je cadeaus zo mooi mogelijk in te pakken…

Oh wat fijn! De feestdagen zijn weer onderweg. En of je nu Sinterklaas, Kerst of Sinterkerst viert, er zullen vast en zeker cadeautjes aan te pas komen. Misschien laat je deze het liefst door de verkoper inpakken. Maar mocht je in een creatieve bui zijn en zin hebben om je familie en vrienden te verrassen met al je creativiteit, schroom dan niet! Wij maken je het in deze even makkelijk en delen 5 tips met je. Want zo pak je die cadeautjes op de allermooiste manier, helemaal zelf in. Kan diegene waarvoor het cadeautje bedoeld is, hem vervolgens met extra veel plezier uitpakken…

Clean en simpel

Is jouw huis strak ingericht en word je er erg onrustig van als er felgekleurde pakketjes door het huis slingeren? Kies dan voor rustig papier in neutrale tinten en patronen. Plak vervolgens feestelijke teksten tegen een witte achtergrond op de pakketjes, zorg voor twijgjes en touwtjes en wikkel deze om de pakketjes heen. Op deze manier zijn sfeervolle cadeautjes in huis, sneller dan snel, een feit!

161202 - Cadeaus uitpakken - Boodschap en twijg - Bron Homey oh my.jpg

Bron: Homeyohmy.com

Maak het persoonlijk...

Druk wat foto’s af waarvan je zeker weet dat degene, waarvoor het cadeautje bestemd is, een glimlach op het gezicht krijgt. En mocht je hier geen goede bronnen voor hebben, verzamel dan wat kaarten die het cadeautje een persoonlijke touch geven. Zorg voor mooi tape en bevestig de foto’s of kaartjes hiermee op een relatief rustige basisverpakking. Het resultaat is crafty, authentiek en persoonlijk.

161202 - Cadeaus uitpakken - dynamic_resize.jpg

Bron: Nicety.livejournal.com

Voor de kids

Houd jij ervan als de verpakking op zich al een cadeautje is? Dan is deze inpaktruc er eentje die je moet onthouden. Pak het pakje in eenvoudig bruin papier in, knip twee rondjes uit. Zorg vervolgens dat je een inkeping in de rondjes knipt waardoor je er twee ‘trechters’ van kunt rollen. Knip ook een wit rondje uit en plak dit op het cadeautje. Teken een berengezichtje op het pakje, plak de oren bovenop en je hebt een supersnoezig pakketje te pakken. Het enige risico is dat het kind in kwestie het nu wellicht niet meer uit wil pakken… Maar ach, dat zie je dan wel weer.

161202 - Cadeaus uitpakken - teddy-box_500x500_25final.jpg

Bron: Allyou.com

Allemaal verschillend…

Vind jij het stiekem ook zo gezellig als de cadeautjes bij de openhaard of onder de boom allemaal in dezelfde stijl zijn ingepakt? Dan is deze vorm van inpakken iets voor jou! Koop inpakpapier in dezelfde kleurtonen met misschien één kleur die er uitspringt. Zorg vervolgens voor mooie accessoires zoals linten, stickers, letters, glitters en tule. Versier daarmee je pakjes op verschillende manieren en kies voor iedereen, voor wie je een pakje hebt, precies die decoratie die bij diegene past. Zo vormen alle pakjes samen een mooi geheel en wordt uitpakken nog net ietsjes leuker.161202 - Cadeaus uitpakken - Diversen - Handmade mood.jpg

Bron: Handmademood.com

Surprise!

Heb jij surprise, maar ben je niet de meest creatieve persoon? Deze inpak optie is simpeler dan simpel en heeft maximaal resultaat! Kies voor een element dat goed past bij het ingepakte cadeautje, je gedicht óf de persoon voor wie het cadeautje is. Bevestig dit element op de verpakking, schrijf/stempel of schilder er eventueel een passende tekst bij en leg het cadeautje zo trots als een pauw bij de openhaard of onder de kerstboom. Zo creëer je een supervrolijk en feestelijk cadeautje binnen no-time.


161202 - Cadeaus uitpakken - Surprise - Bron Parenting Healthy Babies.jpg

Bron: Parentinghealthybabies.com

Lees ook: 10 tips in woonstijl Natural Living