160603 - Header - WIJS - 5x - Zwarte Plafonds.jpg
AddThis disabled due to cookie consent.

5x zwarte plafonds

Een zwart plafond. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je huis gezellig gaat inrichten. Maar toch, echt, heus, kan een zwart plafond je kamer nét dat stukje karakter geven dat tot nog toe miste. Zelfs in het geval van een kinderkamer kan een zwart plafond mooi zijn, kwamen we achter. Een beetje minder licht, zorgt namelijk voor warmte in huis. En origineel is (bijna) altijd goed. Dus op naar de verfwinkel of doe-het-zelf zaak. Haal wat potten verf, kwasten en een aantal rollers in huis en maak er wat moois van. Maar vergeet voor je dat doet niet om onze inspiratie te bekijken. We hebben namelijk weer een mooi rijtje fijne plaatjes voor je verzameld…

160603 - WIJS - 5x - Zwarte Plafonds - Eclectisch - Bron 47 Park Avenue .jpg

Bron: 47parkavenue

Artistiek

Houd jij van een flink portie design in je huis? Dan is het goed om te weten dat dit onwaarschijnlijk mooi combineert met een zwart plafond. Tip: probeer je vloer wel wit te houden en pas het zwarte plafond alleen toe als je plafond lekker hoog is, anders oogt de ruimte misschien wat te laag. Maar heb je aan al deze voorwaarden voldaan? Dan zeggen wij: verven maar. Want het wordt in dat geval ongetwijfeld onwaarschijnlijk mooi.

160603 - WIJS - 5x - Zwarte plafonds - Spannend - Bron Pixers.jpg

Bron: Pixers

Spannend!

In de slaapkamer kun je wel wat sfeer gebruiken, vinden wij van ‘Wat-is-jouw-stijl?’. Toch zien we vaak dat mensen in de slaapkamer niet origineel durven zijn. Snappen we ook wel. Want net zoals de slaapkamer een plek is waar ‘the magic happens’, is het ook de plek waar je vooral lekker tot rust wilt komen. Heb jij echter toch een beetje lef? Probeer dan eens deze ‘donkere wolken’ boven je bed. Erg spannend en wij worden er bovendien spontaan een beetje verliefd van. Want wat is nou fijner dan schuilen bij je lief tijdens een onweersbui?

160603 - WIJS - 5x - Zwarte plafonds - Kinderkamer - Bron Apartment Therapy.jpg

Bron: Apartment Therapy

In de kinderkamer

Wil die kleine van jou ook nooit naar bed? Aan jou om daar eens goed verandering in te brengen. En dat kan met dit te gekke plafond waarop sterren te tellen zijn. Bovendien is dit plafond ook nog eens reuze leerzaam. Want van de grote beer tot het steelpannetje, na een tijdje weet jouw kind precies wat wat is. Educatief, mooi en vermakelijk dus. Dat wil iedereen toch voor zijn of haar kind?

160603 - WIJS - 5x - Zwarte plafonds - Badkamer - Bron Sanna Fischer.jpg

Bron: Sann Fischer

In de badkamer

Zwart in de badkamer? Jazeker! De badkamer hoeft niet de meest inspirerende ruimte van het huis te zijn. Maar daar kan wel verandering in gebracht worden. Zorg dat je het bovenste deel van de muur ook nog eens mee schildert en jouw badkamer oogt clean, modern en artistiek. Fijn zeg.

160603 - WIJS - 5x - Zwarte plafonds - Relief - Bron Domaine Home.jpg

Bron: Domaine Home

Met reliëf

Je kent ze wel, van die ouderwetse bielzen. Je ziet ze veel in boerderijen en andere woningen die al een hele tijd terug gebouwd zijn. Die dingen er uit slopen, kan een flinke berg geld kosten. Maar wanneer je ze in één kleur schildert oogt je inrichting al snel een stuk rustiger en moderner. Wij pleiten voor zwart. Maar dat had je vast al begrepen.