160502 - WIJS - 5x - Tafel dekken - Gestreepte loper - Bron Eatwell 101.jpg

Bron: Eatwell101.com

AddThis disabled due to cookie consent.

5x Zo dek je de tafel voor je allerliefste moeder!

Aanstaande zondag is het weer zover; Moederdag. Vroeger stond dat gelijk aan knutselwerkjes en door de juf geleerde versjes, maar op latere leeftijd, worden mama’s toch liever op een andere wijze verrast. De ‘wat-is-jouw-stijl’ mama’s worden vooral heel erg blij van wat quality time met het gezin. En waar kun je beter van elkaar genieten dan aan tafel? Er zijn niet heel veel gelegenheden die deze plek verslaan. En dus laten we je zien, hoe je deze plek zelf zo bijzonder mogelijk kunt maken. Want je hebt de tafel dekken en… de tafel dekken. En we laten je hieronder zien hoe wij de tafelaankleding het liefste zien.

160502 - WIJS - 5x - Tafel dekken - Gestreepte loper - Bron Eatwell 101.jpg

Bron: Eatwell101.com

Een gestreepte tafelloper

Met bloemen, kaarsen en servetten kleed je een tafel gezellig aan. Dat weten we allemaal. Maar heb je er al eens aan gedacht om een gestreepte tafelloper toe te voegen? In eerste instantie voelt dat misschien wat druk. Maar uiteindelijk zorgt juist dit voor rust. Omdat er letterlijk een lijn wordt getrokken. Mooi is dat. En extra fijn: je kunt vervolgens los met bloemen, servetten, kaarsen, glazen en ga zo maar door.

160502 - WIJS - 5x - Tafel dekken - Op de grond - Bron Bloglovin.jpg

Bron: Bloglovin

Lekker op de grond

Is jouw mama een no-nonsense moeder? Zorg dan voor een heerlijk fingerfood diner, leg wat heerlijk zachte kussens op de grond en zorg dat je met z’n allen om een fijne, lage tafel gaat zitten. Kan ook in de tuin als je dat leuk vindt, maar aangezien je het met het Hollandse weer nooit weet, is ook binnen zeker een optie. Geen lage tafel? Leg dan een stuk steigerhout op twee bierkratjes, dat kan ook. Zie je namelijk niks van. Wel handig: even de rest van de familie waarschuwen dat ze niet teveel op de tafel leunen…

160502 - WIJS - 5x - Tafel dekken - Foto's in boeketjes - Bron Frugal Coupon Living.jpg

Bron: frugalcouponliving.com

Met een fotootje

Herinneringen zijn er om te worden opgehaald. En wat is daarvoor nou een beter middel dan foto’s? Duik dus in de fotoalbums en vis je favoriete foto met moederlief of juist die van jou en je broertje/zusje ertussenuit. Extra leuk is het als je de foto aan een stokje bevestigt en dit stokje in een miniboeketje steekt. Zet dit schattige boeket vervolgens op het bord van je mama en een glimlach is gegarandeerd.

160502 - WIJS - 5x - Tafel dekken - Lekker puur - Bron 100Layercake.jpg

Bron: 100layercake.com

Met verse kruiden

Is jouw mama een klassieke mama en een echte keuken prinses? Dan is ze vast dol op pure smaken en misschien ook wel een klassiek interieur. Precies voor deze mama’s hebben we de volgende leuke optie gevonden: Leg vooral geen kleed op de tafel. Want dat hout is juist zo lekker rauw. Gebruik als het kan ook juist donkere in plaats van witte borden, want dat zorgt voor wat contrast en bindt een touw of lintje om een paar twijgjes rozemarijn. Schrijf er een lief kaartje bij en leg dat klaar op haar bord. Op deze manier ziet de tafel er prachtig uit, ruikt het heerlijk en wordt je moeder ongetwijfeld geraakt door die lieve boodschap van jou.

160502 - WIJS - 5x - Tafel dekken - Tropische verrassing - Bron Showhome.jpg

Bron: showhome.nl

Tropische verrassing

Kan jouw mama wel een vakantie gebruiken, maar is een ticket naar de tropen nét iets boven jouw budget? Kies dan voor een passend alternatief en haal de Caraïben gewoon in huis. Hoe? Door palmbladeren als tafelloper te gebruiken, tropische sapjes te serveren en de tafel te versieren met tropisch fruit zoals ananassen. Wist je dat je van ananassen zelfs vazen kunt maken als je goed je best doet? Lees hier meer over dit creatieve karwei.